Bitcoin vs Goud
Bitcoin

CNBC: Bitcoin (BTC) wordt het eerste activum dat ‘zeldzamer is dan goud’

Bitcoin heeft uitermate goed gepresteerd de afgelopen weken en dat blijft niet onopgemerkt. De grootste cryptomunt ter wereld staat volgens de CNBC zelfs op de drempel om geschiedenis te schrijven als het eerste activum dat “zeldzamer dan goud” wordt beschouwd.

Deze historische mijlpaal wordt onderstreept door de recente stijging van Bitcoin, die voor het eerst in meer dan een jaar de grens van $42.000 heeft doorbroken, waardoor er speculaties ontstaan dat de koers nog verder zal oplopen.

Bitcoin wordt zeldzamer dan goud

CNBC benadrukt het belang van de aanstaande ‘halving’ van Bitcoin, een gebeurtenis die naar verwachting een aanzienlijke impact zal hebben op de ‘stock-to-flow ratio’ van de cryptocurrency.

Dit houdt in dat er na de halving relatief minder Bitcoins dan goud gemijnd zal worden, waardoor de zeldzaamheid en potentieel de waarde van Bitcoin verder zal toenemen.

De impact van de Bitcoin Halving

Bitcoin heeft in het afgelopen jaar een opmerkelijke opleving beleefd. Speculaties over de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund) hebben een aanzienlijke invloed uitgeoefend op de prijs van de munt. Daarnaast staat de aanstaande Bitcoin Halving, een sleutelmoment waarbij de beloningen voor het minen halveren, op het punt om de waarde nog verder op te drijven. Dit maakt Bitcoin tot een van de meest schaarse activa op de markt.

Onlangs benadrukte CNBC de potentiële impact van de Bitcoin Halving. Hierdoor zou Bitcoin het eerste activum in de geschiedenis kunnen worden dat “zeldzamer dan goud” is. Dit betekent dat er na de halvering naar verhouding minder Bitcoin dan goud wordt gemijnd, wat zou kunnen leiden tot een nog hogere waardering van Bitcoin.

De halving heeft niet alleen invloed op de schaarste van Bitcoin, maar heeft historisch gezien ook vaak geleid tot aanzienlijke prijsstijgingen. In combinatie met de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF, zou dit een zeer gunstig scenario kunnen creëren voor de waardeontwikkeling van Bitcoin.

Standaard Chartered’s voorspelling: BTC $100.000 eind 2024

De recente ontwikkelingen in de Bitcoin-markt hebben Standard Chartered ertoe gebracht om een ambitieuze voorspelling te doen: een prijsstijging tot $100.000 voor Bitcoin tegen het einde van 2024. Deze prognose wordt gesteund door de aanstaande halvering van Bitcoin en de toenemende belangstelling voor de cryptocurrency. Gezien deze factoren lijkt Bitcoin op koers te liggen om een historische mijlpaal te bereiken.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?