Bitcoin koers crash
Bitcoin

CNBC host Jim Cramer: “de cryptomarkt lijkt te imploderen”

Sommigen in de crypto-gemeenschap denken dat de bodem bereikt is, nadat CNBC host Jim Cramer zei dat de crypto geen echte waarde heeft en de verwachting uitsprak dat we verder zullen dalen.

Cramer staat er namelijk om bekend voorspellingen over aandelen en crypto te doen die vaak compleet de plank misslaan.

“De cryptomarkt implodeert”

Tijdens een optreden in een segment van CNBC’s Squawk Box op 5 juli gaf Cramer commentaar op de slechte prestaties van verschillende asset-klassen in 2022. Hierbij gaf de marktcommentator aan met name geïnteresseerd te zijn in de cryptomarkt. “Crypto lijkt momenteel echt te imploderen. We zijn van 3 biljoen naar 1 biljoen dollar gezakt. Waarom zou het stoppen bij 1 biljoen dollar? Er is geen sprake van echte waarde”, aldus Cramer over de cryptomarkt.

Zijn uitspraken van 5 juli staan haaks op enkele uitspraken van slechts twee maanden geleden, waarin hij enthousiast verklaarde in Ethereum te geloven. “Je kunt vanaf dit punt heel makkelijk 35 tot 40 procent op je investering pakken in de nabije toekomst”, aldus Cramer die deze voorspelling deed bij een Ethereum koers van grofweg 3.000 dollar. Sindsdien is de cryptocurrency 62 procent van zijn waarde verloren.

Cramer over NFTs

Cramer laat tijdens het gesprek ook zijn licht schijnen over de NFT-markt. “NFT’s, ik bedoel maar, je kijkt naar een paar bedrijven waar je nog nooit van gehoord hebt die in één weekend compleet over de kop gaan, en je zegt tegen jezelf, holy moly, daar gaat gewoon 600 miljoen dollar door het putje. […] Wat een verschrikkelijke asset”, aldus Cramer met zijn ongezouten mening over NFTs.

Ondertussen is er op Twitter een “Inverse Cramer ETF” account actief die de handelstips van Cramer onder de loep neemt. Het profiel heeft al 62.800 volgers en besprak onder andere de tips van Cramer om Ford en Nike te kopen, waarna de bedrijven met respectievelijk 25 en 7 procent gekelderd zijn. Gezien de prestaties van Cramer op de markt moeten we zijn uitspraken over crypto waarschijnlijk met een korrel zout nemen.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?