Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De partner van Coca-Cola’s grootste Amerikaanse bottelbedrijf breidt zijn gebruik van blockchain uit om de efficiëntie in de toeleveringsketen van Coca-cola te verbeteren.
Een partner van het grootste in de Amerika-gevestigde Coca-Cola-bottelbedrijf zal ‘The Baseline Protocol’ gebruiken om de transparantie te vergroten en de problemen bij ‘cross-organisatie leveringsketens/transacties’ te verminderen. De partner waar het om gaat is ‘Coke One North America’, ook wel bekend als CONA,
Voor het project zal CONA samenwerken met gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) bedrijven en met Baseline Protocol-oprichters Unibright en Provide. Zij zullen samen een ’Coca-Cola Bottling Harbor’ oprichten. Hierdoor zullen gestroomlijnde transacties tussen zowel interne bottelarij-leveranciers als externe leveranciers van grondstoffen mogelijk worden gemaakt.
Op 3 augustus kondigde Unibright CONA’s plannen aan om het gebruik van blockchain-technologie uit te breiden in de hele supply chain.
In de aankondiging staat dat de 12 grootste Noord-Amerikaanse Coca-Cola-bottelaars vorig jaar begonnen met het gebruik van een op Hyperledger Fabric gebaseerd blockchain-platform. Dit wordt gebruikt voor de interne supply chain-beheer. Hierdoor werd de transparantie en efficiëntie in de ingewikkelde supply chains van bottelaars verbeterd.
In het nieuwe project zal CONA haar gebruik van DLT uitbreiden tot buiten haar interne netwerk om externe leveranciers op te nemen. Denk hierbij aan o.a. leveranciers van grondstoffen die blikjes en flessen distribueren.
Naast het faciliteren van waterdichte gegevensregistratie en “complexe automatisering van bedrijfsprocessen tussen organisaties”, merkt de aankondiging op dat het Baseline Protocol kan worden ingezet voor asset token en decentralized finance (DeFi)
Gegevens worden ‘baselined’ naar het Ethereum (ETH) mainnet om een geïntegreerd, privé, gedistribueerd integratienetwerk voor CONA te creëren.
In een gesprek met Cointelegraph beschreef ConsenSys-ontwikkelaar en mede-oprichter van Baseline Protocol, John Wolpert, “baselining” als volgt:
“Een techniek voor het gebruik van het openbare Ethereum Mainnet om de consistentie tussen verschillende records en opnamesystemen te behouden.”
Baselining gebruikt het mainnet als “middleware” om de authenticiteit van gegevens te verifiëren. Daarbij worden zero-knowledge-proofs gebruikt om ervoor te zorgen dat de gegevens van de entiteiten die zich bezighouden met het protocol niet toegankelijk zijn voor andere netwerkdeelnemers.
Het Baseline Protocol is in maart van dit jaar gelanceerd door Microsoft, Ernst & Young en ConsenSys.
De eerste resultaten zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 worden getoond. Unibright wil dan aantonen dat nulkennisproeven kunnen worden toegepast op gestandaardiseerde bedrijfsprocessen, basisgegevens kunnen worden gebruikt om coördinatieproblemen te elimineren en het gebruik van factuurtokenisering mogelijk is.