Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase CEO: Apple onderdrukt cryptodiensten

Brian Armstrong, de CEO van de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase, beweert dat Apple innovatie in crypto onderdrukt en DeFi buitenspel zet om zichzelf te beschermen tegen concurrentie.


Apple blokkeert crypto bedrijven

In een Twitter-bericht, die op 11 september werd gepubliceerd, versterkte Armstrong zijn eerdere beweringen dat Apple enkele functionaliteiten voor crypto bedrijven blijft blokkeren.

De CEO beweerde dat andere cryptocurrency bedrijven terughoudend zijn om zich uit te spreken over deze onderwerpen uit angst voor vergelding. Echter, Armstrong voelt toch de behoefte om zich uit te spreken, aangezien Coinbase een doodlopende weg heeft bereikt met normaal overleg met Apple.

Volgens Armstrong heeft Apple Coinbase verteld dat het verboden is om twee specifieke functionaliteiten toe te voegen aan zijn iOS-apps: de mogelijkheid om geld te verdienen met cryptocurrency en toegang tot gedecentraliseerde financiële (DeFi) -apps.

De eerste beperking, die van invloed is op het Coinbase Earn-product van de exchange, heeft er naar verluidt toe geleid dat Coinbase zijn app moet aanpassen op een manier die aanzienlijk minder gebruiksvriendelijk is.

De CEO beweerde dat deze beperkingen specifiek zijn voor gebruikers van cryptocurrency en verklaarde:

“Waarom zou Apple willen voorkomen dat mensen geld verdienen tijdens een recessie? Apple lijkt er niet mee akkoord te gaan, wanneer mensen cryptocurrencies gebruiken.Voor iOS-gebruikers missen crypto-apps functies, niet omdat de ontwikkelaars inactief zijn, maar omdat die functies “worden gecensureerd door Apple.”

Naast het verbieden van Coinbase Earn verbiedt Apple Coinbase naar verluidt om app-gebruikers een lijst met gedecentraliseerde applicaties of DeFi-apps te bieden, die beide eigenlijk gewoon websites zijn.


Het antwoord van Apple

Apple’s rechtvaardiging hiervoor is blijkbaar geweest dat “de Coinbase app cryptocurrency-transacties aanbiedt in niet-embedded software binnen de app, wat niet geschikt is voor de App Store.”

Armstrong merkte op dat DApps en DeFi-apps hoe dan ook toegankelijk zijn via een webbrowser op elke smartphone, en beweerde dat Apple’s beslissing wordt ingegeven door een belangenconflict.

Hoewel deze beperkingen schijnbaar bedoeld zijn om klanten te beschermen, lijkt het er steeds meer op dat ze Apple ook beschermen tegen concurrentie, schreef hij.

Door gebruikers te dwingen de Apple App Store te gebruiken in plaats van DApps, of In-App Aankopen in plaats van cryptobetalingen, beweerde Armstrong dat de acties van Apple een parallel hebben met de eerdere antitrustkwesties van Microsoft toen het Windows-gebruikers dwong om zijn eigen browser, Internet Explorer, te gebruiken.

Tijdens de coronaviruscrisis, toen onder- of bankloze bevolkingsgroepen mogelijk nog grotere moeilijkheden ondervinden bij het verkrijgen van toegang tot traditionele financiële diensten, beschuldigde Armstrong Apple ervan een nieuwe barrière op te werpen voor financiële inclusie.

Coinbase is naar verluidt van plan om een formeel verzoek in te dienen bij Apple om haar App Store-beleid te wijzigen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten