Bitcoin, dollar, amerika
Bitcoin

Coinbase CEO: ‘Bitcoin en Amerikaanse Dollar kunnen samen de toekomst vormgeven’

Coinbase CEO Brian Armstrong voorziet een cruciale rol voor Bitcoin in het veiligstellen van de toekomst van de Westerse samenleving. Volgens Armstrong kan Bitcoin fungeren als een soort tegengewicht voor inflatie. Zodra centrale banken teveel extra geld in omloop brengen, straft de markt dat gedrag af door zich te verstoppen in de schaarste van Bitcoin.

Bitcoin fungeert zo als een soort controlemechanisme voor het financiële systeem. Centrale banken kunnen volgens Armstrong niet zoveel geld bijprinten, omdat Bitcoin een ontsnappingsroute vormt.

Maar klopt dit verhaal wel?

De grote vraag is natuurlijk of dit verhaal van Armstrong wel klopt. Waren er voor de komst van Bitcoin niet ook al verschillende vormen van schaarste waar investeerders zich achter konden verschuilen voor de inflatie?

Denk bijvoorbeeld aan goud, maar ook aandelen zijn in feite een soort vorm van schaarste waar investeerders zich mee kunnen beschermen tegen inflatie.

Het enige verschil is misschien dat Bitcoin dit probleem direct aan de kaak stelt en dat de digitale munt razend populair is, waardoor steeds meer mensen zich hier bewust van worden.

Volgens Armstrong is Bitcoin hiermee geen bedreiging voor de Amerikaanse dollar, maar juist een soort beschermheer. Dankzij Bitcoin ziet de CEO van Coinbase een langere toekomst voor de Amerikaanse dollar voor zich.

De samenwerking tussen crypto en fiatgeld

Cryptocurrency’s en fiatgeld vullen elkaar volgens Armstrong aan. Ook door de Amerikaanse dollar gedekte stablecoins als USDC zullen volgens hem een belangrijke rol spelen in het vormen van een brug tussen deze twee financiële werelden.

Misschien heeft Armstrong daar wel gelijk in.

In principe functioneert Bitcoin immers nog niet als betaalmiddel. De blockchain van Bitcoin kan slechts 7 transacties per seconde verwerken en ook het Lightning Network is nog niet klaar om alle betalingen ter wereld op te vangen.

Bitcoin is op dit moment nog vooral een spaarmiddel en dus een manier voor mensen om zich te beschermen tegen de inflatie in fiatgeld. Zodoende vult Bitcoin de Amerikaanse dollar eerder aan, in plaats van dat het een vervanger is voor de wereldreservemunt.

Ben jij het eens met deze analyse van de CEO van Coinbase?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’