Exchange

Coinbase ging weer offline toen Bitcoin $10000 doorbrak

Bitcoin heeft de barrière van $10.000 inmiddels doorbroken. Tijdens de prijsstijging ondervond de crypto exchange Coinbase weer technische problemen.


Bitcoin Up, Coinbase Down

Bitcoin doorbrak eindelijk het weerstandsniveau van $10.000 na verschillende opeenvolgende mislukte pogingen. De meeste altcoins volgden de beweging naar boven. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt steeg namelijk met meer dan 5% naar $284 miljard.

Tijdens deze opmerkelijke prijsstijging ging Coinbase echter offline. Volgens de statusupdate van de exchange reageerde het platform zeer traag. Rond 01:14 ‘s nachts begon Coinbase het probleem te onderzoeken en ging de exchange offline.

Het bedrijf heeft de precieze aard van het probleem achter de storing niet bekendgemaakt. Echter Beweerde het wel dat het binnen een uur was geïdentificeerd en verholpen.

Gegevens afkomstig van een andere bron, die soortgelijke technische problemen detecteert, bevestigen het geschatte tijdsbestek. De meeste klachten kwamen binnen rond 01:02 ‘s nachts. De meeste klachten algemene website problemen. Maar ook een groot aantal gebruikers merkte op dat ze niet eens konden inloggen op hun account.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain


Niet de eerste keer

In tijden van volatiliteit verwachten investeerders en handelaren volledige toegang tot hun wallets. Wanneer een exchange uitvalt, vooral een exchange met miljoenen gebruikers, wordt het ze op zijn zachtst gezegd niet in dank afgenomen.

Helaas voor Coinbase heeft het platform al meerdere keren technische problemen gehad ondervonden tijdens veelzeggende prijsbewegingen.

Minder dan een maand geleden, toen Bitcoin binnen enkele minuten daalde van bijna $10.000 tot minder dan $8.000, ging de Amerikaanse Exchange ook al offline. Het bedrijf legde later uit dat het op dat moment connectiviteits-problemen had. Daarnaast had het vertraagde verzendingen voor Ethereum en ERC-20-tokens vanwege netwerk opstoppingen. Veel gebruikers meldden echter dat de website niet toegankelijk was.

Een ander voorbeeld kwam een ​​jaar geleden tijdens een vergelijkbare prijsdaling van Bitcoin van ongeveer 15% in 15 minuten. Handelaren hadden geen toegang meer tot hun rekeningen en fondsen.