Exchange

Coinbase heeft bijna $2 miljard verdiend aan fees

Op de ‘New Establishment Summit’ van Vanity Fair zei de CEO van Coinbase, genaamd Brian Armstrong, dat de exchange sinds de lancering in 2012 bijna $2 miljard dollar aan fees heeft verdiend.


$2 miljard dollar aan fees

Op 23 oktober vertelde de CEO van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase dat technologie altijd de focus is geweest van het bedrijf. Dit is volgens de CEO de reden waarom het bedrijf winstgevend is gebleven.

Coinbase heeft sinds de lancering in 2012 bijna $2 miljard dollar aan handels fees verdiend en is sinds 2017 winstgevend. Armstrong, de CEO van het bedrijf voegt hier aan toe:

“De meeste van deze winsten stoppen we terug in het bedrijf om nieuwe producten te maken. Ik wil dat Coinbase een bedrijf is van herhaalbare innovatie. ”


CEO Coinbase over Libra: Amerika moet innovatie omarmen

Armstrong ging ook kort in op de lancering van de Stablecoin van Facebook, genaamd Libra. Hij vertelt dat hij niet weet waarom de reacties van de toezichthouders zo negatief zijn over het project. “Ik zou heel graag zien dat Amerika dit gebied van innovatie gaat omarmen”, vertelt hij.

Hier voegt hij aan toe:

“Er zijn veel mensen op de wereld, die bankloos zijn. Ik hoop dat Amerika dit soort innovatie omarmt, zelfs als het van een bedrijf als Facebook komt waar de toezichthouders niet erg blij mee zijn.”

Het is niet opvallend dat Armstrong deze uitspraak doet. Coinbase is namelijk één van de 21 overgebleven bedrijven die deel uitmaken van de Libra Association. Onlangs verloor het Libra project zeven deelnemers, waaronder Visa, eBay en Mastercard.

Eerder bekritiseerde de CEO verschillende Amerikaanse senatoren. Deze senatoren hebben namelijk aan Stripe, Mastercard en Visa gevraagd om de Libra Association te verlaten. Armstrong zei hier over:

“Iets voelt hier erg on-Amerikaans aan. Twee senatoren schrijven naar Visa, Mastercard en Stripe om hen te vragen zich terug te trekken uit Weegschaal. ‘