Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft de lancering van zijn nieuwe cryptografische bibliotheek genaamd Kryptology bekend gemaakt. Dit deed het crypto-bedrijf via een blogpost op hun website.
Hij zal gaan werken als compendium van tools voor blockchain-ontwikkelaars en omvat onder andere veilige, gecontroleerde en gebruiksvriendelijke API’s, evenals een opslagplaats van veelvoorkomende problemen en geleerde lessen in de geschiedenis van cryptocurrency.
Zonder deze cryptografie zouden crypto’s als de Bitcoin simpelweg digitale coderegels zijn die iedereen kan kopiëren en/of plakken. Het zou hierdoor eenvoudig te reproduceren zijn wat op zijn beurt gevoelig is voor onder andere fraude. Ook kan het voor veel onnodige problemen zorgen zoals dubbele uitgaven.
Hier zijn echter enkele beschermmethoden voor ontwikkeld. Eén hiervan is de methode genaamt Boneh-Lynn-Shacham. Deze wordt ingezet om de identiteit van afzenders te verifiëren en om transacties te valideren. Dit terwijl de gegevens die hierbij gebruikt zijn op een veilige manier opgeslagen worden.
Een andere beschermmethode is het ‘Shamir Secret Sharing’-algoritme. Dit algoritme verdeeld een geheime waarde onder diverse deelnemers die op hun beurt moeten samenwerken om het geheim te kunnen reconstrueren. Deze opstelling is ideaal voor het opslaan van privésleutels die toegang geven DeFi, Pools en slimme contracten.
Ook zijn er dan nog de ‘zero-knowledge proofs’, die er op hun beurt voor zorgen dat versleutelde berichten kunnen worden doorgegeven en gevalideerd zonder onderliggende persoonlijke gegevens te onthullen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in complexe DeFi-toepassingen.
Wellicht niet geheel onverwacht, maar een toonaangevend gebied van deze cryptografie-innovatie zijn privacycoins. Gebruikers kunnen via dergelijke munten de tracking door forensische blockchain-bedrijven omzeilen. Hierdoor kunnen zij voorkomen dat externe deelnemers, of personen/bedrijven zonder expliciete toestemming, hun transactiegegevens kunnen inzien.