Coinbase Logo Smartphone
Altcoin, Pepe Coin

Coinbase noemt PEPE een symbool van haat

In een email aan zijn volledige klantenbestand omschrijft Coinbase het populaire PEPE als een “haatsymbool” afkomstig uit de alt-rechts gemeenschap. Fans en tokenhouders van het project voelen zich enorm beledigd en vragen zelfs om een excuus van Coinbase. Sommige gebruikers hebben hun accounts zelfs verwijderd door de actie van Coinbase.

Is PEPE een symbool van haat?

Niet iedereen is het eens met de actie van Coinbase. De pseudonieme Twitteraar en Solidity-ontwikkelaar Kenobi is van mening dat PEPE helemaal geen symbool van haat is. Als gevolg van de actie van Coinbase is hij van plan om zijn fondsen zo snel mogelijk naar Gemini te verplaatsen.

Kenobi sluit zijn bericht af met de boodschap “#deletecoinbase, SHORT $COIN.” Waarmee hij wil bewerkstelligen dat mensen hem volgen, hun account bij Coinbase verwijderen en vervolgens het aandeel van het beursplatform shorten.

De hashtag “#deletecoinbase” is inmiddels trending op Twitter vanwege meer dan 14.000 soortgelijke tweets in de afgelopen twee uur. Nadat Binance de token op de beurs noteerde was het wachten op Coinbase, maar nu lijkt duidelijk dat zijn niet van plan zijn om PEPE te accepteren op hun platform.

Bij Gemini zijn ze niet bang

Bij Gemini maakt het bestuur duidelijk andere keuzes en dat blijkt ook wel uit de boodschap die zij toevoegen aan de beslissing om PEPE op hun platform te plaatsen. “Wij zijn hier niet om te vertellen wat geld is. Dat laten we aan jouw over. Wij zijn er om jou van extra keuzes te voorzien, onafhankelijkheid en kansen”, aldus Gemini.

Nadat Coinbase bekendmaakte dat het de token niet zou noteren viel PEPE met 2,8 procent naar beneden. Over de afgelopen 24 uur staat de token op een daling van ongeveer 10 procent. Het lijkt erop dat PEPE zijn momentum in ieder geval even kwijt is.

Voor nu kent het project een market cap van 680 miljoen dollar en komt het nog niet echt in de buurt van Shiba Inu en Dogecoin. Die munten kennen market caps van respectievelijk 5,23 en 10,12 miljard dollar. Voordat PEPE mag meedoen met de echte grote jongens moet het dus nog even groeien.

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over op Solana gebaseerde memecoin
Bitcoin sterk, maar deze altcoin steelt de show
Het Floki Inu-team geeft waarschuwing af voor oplichting met nep tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt de wereld voor gigantische financiële crash
Jason Pizzino: ‘Bitcoin gaat mensen shockeren’
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom