Coinbase Exchange
Bitcoin

Coinbase: ‘Q2 2024 wordt bullish voor Bitcoin’

Het Amerikaanse handelsplatform Coinbase zegt dat Q2 2024 waarschijnlijk bullish wordt voor Bitcoin en de rest van de markt voor digitale assets. In een nieuwe publicatie op LinkedIn schrijft David Duong van de afdeling institutioneel onderzoek bij Coinbase dat er geen sprake meer is van de eerder geïdentificeerde tegenwinden voor de industrie.

Voor de positieve koersactie ligt de focus van Coinbase op de tweede helft van april.

‘Institutionele spelers wachten rustig af’

Voor Bitcoin ziet Duong twee katalysatoren die de koers omhoog kunnen sturen. Als eerste wijst hij natuurlijk richting de halving, die rond 20 april op het programma staat, maar hij ziet ook de intrede van institutioneel kapitaal als een belangrijke reden voor de grote koerspotentie van Bitcoin.

Volgens de bestuurder van Coinbase evalueren institutionele beleggers nieuwe producten, zoals de Spot Bitcoin ETFs, vaak drie maanden voordat ze deze aan hun klanten aanbieden.

Die tijd nemen ze om te onderzoeken of er aan bepaalde eisen wordt voldaan. Bijvoorbeeld of een beleggingsproduct voldoende liquide is. Als er geen liquiditeit is (geen actieve handel), dan is het voor groot geld onmogelijk om in te stappen.

Zij willen immers in producten zitten waar ze zonder koersverlies kunnen in- en uitstappen.

Grote namen komen naar Bitcoin?

Duong verwacht dat financiële titanen als Morgan Stanley, Bank of America, UBS Group AG en Goldman Sachs niet lang meer op zich laten wachten als het aankomt op het aanbieden van Bitcoin aan klanten.

Ook grote namen van buiten de Verenigde Staten kunnen volgens hem de poorten naar Bitcoin gaan openzetten de komende weken.

Hoewel het normaal gesproken om een periode van drie maanden gaat voor fondsbeheerders, hebben sommigen langere evaluaties en doen anderen het weer sneller.

“Wij denken dat dit op de middellange termijn een significante hoeveelheid kapitaal kan losmaken voor de Spot Bitcoin ETFs”, aldus Duong.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017