Coinbase
Ripple

Coinbase steunt Ripple in rechtszaak tegen de SEC

Amerika’s grootste crypto exchange, Coinbase, steunt Ripple in zijn juridische strijd tegen de Securities and Exchange Commission (SEC).

Rechtszaak tegen Ripple

Het is bijna twee jaar geleden dat Ripple Labs in een rechtszaak belandde tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Even leek het er slecht uit te zien voor Ripple, maar langzaam maar zeker krijgt het bedrijf steeds meer hulp. De grootste crypto exchange van de VS, Coinbase, gaat het bedrijf helpen in zijn strijd tegen de SEC.

De rechtszaak is in december 2020 aangespannen tegen Ripple Labs en mede-oprichter Christian Larsen en CEO Brad Garlinghouse. De SEC beweert dat het bedrijf sinds 2013 $1,3 miljard aan niet-geregistreerde securities heeft verkocht.

Eerder kreeg Ripple Labs ook al steun van verschillende organisaties en individuen, waaronder de Blockchain Association, TapJet en heel veel XRP investeerders.

Coinbase levert documenten aan rechtbank

In een verzoekschrift op maandag aan de rechtbank voor het zuidelijke district van New York, vroeg Coinbase rechter Analisa N. Torres om toestemming om een amicusbriefing in te dienen ter ondersteuning van Ripple’s juridische positie in de zaak.

Amicusbriefingen zijn juridische documenten die aan een rechtbank worden verstrekt. Deze documenten bevatten advies of informatie met betrekking tot een zaak van een organisatie of een persoon die geen deel uitmaakt in de zaak.

Onder verwijzing naar zijn unieke perspectief op de kwesties die op het spel staan en de afwezigheid van een regelgevend kader voor digitale assets is Coinbase van mening dat partijen zoals Ripple toestemming moeten krijgen om een correcte verdediging na te streven in de zaken waar ze mee te maken hebben.

Coinbase en de wet

Volgens Coinbase is een van de rechten die door de grondwet worden gegarandeerd, dat overheidsinstanties bepaald gedrag niet kunnen veroordelen als een overtreding van de wet zonder eerlijk te melden dat het gedrag illegaal is.

Door verkopers van XRP-tokens aan te klagen, nadat ze openbare verklaringen hadden afgelegd die aangaven dat die transacties wettig waren, heeft de SEC dit fundamentele principe uit het oog verloren.

– Coinbase

Coinbase voerde ook aan dat de meeste digitale assets die op de exchange worden verhandeld geen belangen vertegenwoordigen. Daarnaast betalen ze geen rendement aan investeerders uit zoals aandelen in openbare bedrijven dat doen.

Coinbase steunt de crypto industrie

Coinbase’s steun aan Ripple komt twee weken nadat de exchange zijn steun aan Grayscale, de exploitant van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), uitsprak in zijn juridische strijd met de SEC. De SEC weigerde de aanvraag van het bedrijf om een Bitcoin ETF te lanceren.

Destijds beweerde Coinbase dat het beperken van Bitcoin-spot-ETF’s op de Amerikaanse markt onterecht de keuze van beleggers beperkt. Daarnaast voerde het aan dat de SEC zich bezighoudt met een willekeurige en grillige praktijk van het kiezen van winnaars en verliezers onder beleggingsproducten.

Toen Tornado Cash onder zware Amerikaanse sancties viel, financierde Coinbase ook de rechtszaak van het bedrijf tegen het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Open source-software sanctioneren is als het permanent afsluiten van een snelweg omdat overvallers het gebruiken om een plaats delict te ontvluchten. Het is niet de beste manier om een probleem op te lossen. Het leidt ertoe dat mensen worden gestraft die niets verkeerd hebben gedaan. Bovendien hebben mensen minder privacy.

– Brian Armstrong

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins