Coinbase Exchange
Exchange, Regulatie

Coinbase: Strenge crypto-regulering kost Amerika miljoenen banen

In de snel evoluerende wereld van digitaal geld staat Coinbase, een van ‘s werelds toonaangevende cryptoplatforms, centraal in een boeiend debat over de rol van regelgeving en handhaving in de crypto-industrie. In hun meest recente blogpost uiten ze hun zorgen over de huidige aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en benadrukken ze de noodzaak van een wetgevende benadering om de Verenigde Staten competitief te houden en innovatie te bevorderen.

Laten we dieper ingaan op de standpunten en argumenten van Coinbase.

Coinbase’s kritiek op de SEC

In een nieuwe blogpost benadrukt Coinbase dat, hoewel de meeste economische grootmachten wereldwijd technologie omarmen om economische kansen te vergroten, de SEC zich nog steeds richt op een strikte handhavingsbenadering die miljoenen banen in de Verenigde Staten kost en kansen naar het buitenland duwt.

Volgens Coinbase blijft deze handhavingsgerichte aanpak van kracht, zelfs als 9 op de 10 Amerikanen vinden dat het tijd is om het financiële systeem eerlijker te maken en de vooruitgang te versnellen door het bestaande systeem te herzien.

Bovendien blijft deze benadering van handhaving bestaan, ondanks het feit dat 52 miljoen mensen, wat neerkomt op 1 op de 5 Amerikanen, cryptocurrency’s bezitten. Het is ook opmerkelijk dat de rechtbanken de SEC in meerdere gevallen hebben veroordeeld, waaronder in de Grayscale-zaak; waarin de rechtbank oordeelde dat de SEC op een willekeurige en grillige manier had gehandeld.

De weg naar de toekomst

Volgens Coinbase is het creëer van wetgeving de meest geschikte weg naar de toekomst. Coinbase stelt dat het tijd is om de handhavingsgerichte aanpak van de SEC gedag te zeggen en Amerika klaar te maken voor de toekomstige met duidelijke wet- en regelgeving.

Deze inspanningen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de Verenigde Staten niet achterblijven bij andere jurisdicties. Een wetgevende aanpak om cryptoregulering te creëren, ziet Coinbase als de meest effectieve manier om consumenten te beschermen en tegelijkertijd innovatie in digitale activa te stimuleren en de daarmee gepaard gaande werkgelegenheid in de Verenigde Staten te behouden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13