Coinbase, crypto exchange
Exchange

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency exchanges, heeft een eigen layer-2 protocol (L2) ontwikkeld op het Ethereum (ETH) ecosysteem. Dit netwerk, genaamd Base (BASE), is inmiddels al enige tijd live en behoort tot de populairste L2-netwerken binnen Ethereum.

Volgens een rapport van on-chain analyseplatform IntoTheBlock heeft Base inmiddels concurrenten zoals Arbitrum (ARB) en Optimism (OP), die eerder dominant waren, ingehaald.

Snelle groei van BASE

In de afgelopen maanden heeft Base een indrukwekkende groei doorgemaakt, wat duidelijk zichtbaar is in de on-chain data van het Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem. Sinds september is de Total Value Locked (TVL), een belangrijke maatstaf voor het gebruik van DeFi, gestegen van ongeveer $1,42 miljard naar bijna $2,5 miljard. Dit komt neer op een stijging van 76% in slechts zes weken. In september alleen al steeg de TVL met $700 miljoen.

Base vergeleken met concurrenten

Ter vergelijking: Arbitrum zag zijn TVL in dezelfde periode afnemen van ongeveer $2,6 miljard naar $2,4 miljard, een daling van $200 miljoen. Optimism kende een bescheiden groei, waarbij de TVL steeg van $620 miljoen naar $676 miljoen. Vergeleken met deze cijfers is de groei van Base veel indrukwekkender, wat aangeeft dat Coinbase’s L2-netwerk op weg is om het meest populaire layer-2 protocol binnen het Ethereum-ecosysteem te worden.

Base scoort ook op andere metrieken

Niet alleen op basis van TVL presteert Base goed. Het netwerk verwerkt ook het grootste deel van het transactievolume tussen Arbitrum en Optimism, waarbij Base verantwoordelijk is voor 40% tot 60% van alle transacties. Daarnaast groeit het aantal unieke gebruikers op het platform gestaag, volgens de data van IntoTheBlock.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Exchange nieuws

Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Kraken CTO deelt visie op energietransitie en duurzaamheid binnen de crypto-industrie
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk