Nieuws

Coincheck maakt het weer mogelijk om aan te melden, te storten en geld van het platform te halen

De Japanse internetbroker Monex Group, die onlangs de gehackte cryptocurrency exchange Coincheck heeft overgenomen, heeft aangekondigd dat het nieuwe account aanmeldingen en beperkte handel in een verklaring heropende vanaf vandaag, 30 oktober 2018.

Herstart

Coincheck is nu bezig met de laatste fase van hun stapsgewijze herstart. In deze fase kunnen gebruikers van het platform ook bepaalde cryptocurrencies deponeren en/of kopen. Via de verklaring melde het bedrijf dat Coincheck nieuwe account aanmeldingen van klanten heeft hervat die vandaag diensten van cryptocurrencies hebben gedeponeerd en gekocht.

Vier cryptocurrencies

Vanaf vandaag kunnen gebruikers vier cryptocurrencies plaatsen of kopen: Bitcoin (BTC), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). De aankoopmogelijkheden zijn nu vrij snel uitgebreid met de drie extra altcoins, terwijl Bitcoin (BTC) altijd beschikbaar bleef in de periode dat Monex het bedrijf heeft overgenomen. Ook Ethereum (ETH), NEM (XEM), Lisk (LSK), Ripple (XRP) en Factom (FCT) zullen snel naar Coincheck terugkeren. Volgens de verklaring gebeurt dit wanneer de beveiliging services nog verder zijn verhoogd. Hierdoor wordt uiteindelijk het risico voor de eindgebruiker minder hoog.

Nieuw account

Waneer je er nu voor zou kiezen om een geheel nieuw account aan te maken op Coincheck, zou er volgens Monex een strikt ‘know your customer (KYC) proces aanwezig zijn, waarmee ze de regels van de Japanse regulator ‘Financial Services Agency (FSA) volgen. Eerder bleek dat Coincheck een groot verlies heeft geleden in het derde kwartaal van dit jaar. Nu wil het langzaam maar zeker weer naar de positieve getallen.