Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

CoinFLEX begint juridische procedure om $84 miljoen terug te krijgen van Roger Ver

Roger Ver was in de beginjaren van Bitcoin een grootheid binnen de industrie. Dat leverde hem al snel de bijnaam “Bitcoin Jesus” op. Helaas voor Roger Verg heeft hij die bijnaam nooit kunnen waarmaken en na zijn overstap naar Bitcoin Cash is het snel bergafwaarts gegaan met de investeerder.

Roger Ver in de problemen

Zodanig dat hij volgens CoinFLEX een rekening van 84 miljoen dollar heeft openstaan bij de beurs. Het schijnt dat Roger Ver op het handelsplatform van CoinFLEX voor enorme hoeveelheden aan kapitaal Bitcoin heeft proberen te shorten. Die plannen zijn allemaal dusdanig in de soep gelopen dat Ver momenteel 84 miljoen dollar schuldig is aan het platform.

De eerste schatting van het beursplatform kwam uit op 47 miljoen dollar aan USDC. CoinFLEX heeft dat bedrag nu echter herzien en er 84 miljoen dollar van gemaakt. “De eerste schatting die we communiceerden miste een significant verlies op het liquideren van zijn FLEX coin posities. Nu we daar een bod voor hebben gevonden komt het totaal uiteindelijk op 84 miljoen dollar voor het account”, aldus de oprichters van CoinFLEX.

‘Bitcoin Jesus’ ontkent schuld

Roger Ver lijkt echter niet van plan om iets met de aanklacht te doen. Hij ontkent namelijk de beschuldigingen dat hij CoinFLEX miljoenen schuldig is. Sterker nog, volgens Bitcoin Jesus is CoinFLEX hem een “substantiële hoeveelheid” geld schuldig. Oprichters Sudhu Arumugam en Mark Lamb geven in een nieuwe blogpost aan goede hoop te hebben om de fondsen binnen 12 maanden terug te krijgen.

Op het moment van schrijven zijn vanwege de problemen bij CoinFLEX alle opnames tijdelijk geschorst. De oprichters wisten zaterdag echter bekend te maken dat het plannen heeft om op korte termijn 10 procent van de balansen weer vrij te komen. Om dat voor elkaar te krijgen moet het echter alle assets die momenteel in USDC zitten verkopen. Het handelsplatform staat er wat dat betreft dus niet goed voor op dit moment.

Regulatie nieuws

Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
De Reserve Bank of Australia doet onderzoek naar gebruiksscenario’s CBDC De Reserve Bank of Australia doet onderzoek naar gebruiksscenario’s CBDC
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten