Regulatie

CoinFLEX begint juridische procedure om $84 miljoen terug te krijgen van Roger Ver

Roger Ver was in de beginjaren van Bitcoin een grootheid binnen de industrie. Dat leverde hem al snel de bijnaam “Bitcoin Jesus” op. Helaas voor Roger Verg heeft hij die bijnaam nooit kunnen waarmaken en na zijn overstap naar Bitcoin Cash is het snel bergafwaarts gegaan met de investeerder.

Roger Ver in de problemen

Zodanig dat hij volgens CoinFLEX een rekening van 84 miljoen dollar heeft openstaan bij de beurs. Het schijnt dat Roger Ver op het handelsplatform van CoinFLEX voor enorme hoeveelheden aan kapitaal Bitcoin heeft proberen te shorten. Die plannen zijn allemaal dusdanig in de soep gelopen dat Ver momenteel 84 miljoen dollar schuldig is aan het platform.

De eerste schatting van het beursplatform kwam uit op 47 miljoen dollar aan USDC. CoinFLEX heeft dat bedrag nu echter herzien en er 84 miljoen dollar van gemaakt. “De eerste schatting die we communiceerden miste een significant verlies op het liquideren van zijn FLEX coin posities. Nu we daar een bod voor hebben gevonden komt het totaal uiteindelijk op 84 miljoen dollar voor het account”, aldus de oprichters van CoinFLEX.

‘Bitcoin Jesus’ ontkent schuld

Roger Ver lijkt echter niet van plan om iets met de aanklacht te doen. Hij ontkent namelijk de beschuldigingen dat hij CoinFLEX miljoenen schuldig is. Sterker nog, volgens Bitcoin Jesus is CoinFLEX hem een “substantiële hoeveelheid” geld schuldig. Oprichters Sudhu Arumugam en Mark Lamb geven in een nieuwe blogpost aan goede hoop te hebben om de fondsen binnen 12 maanden terug te krijgen.

Op het moment van schrijven zijn vanwege de problemen bij CoinFLEX alle opnames tijdelijk geschorst. De oprichters wisten zaterdag echter bekend te maken dat het plannen heeft om op korte termijn 10 procent van de balansen weer vrij te komen. Om dat voor elkaar te krijgen moet het echter alle assets die momenteel in USDC zitten verkopen. Het handelsplatform staat er wat dat betreft dus niet goed voor op dit moment.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?