blox
Exchange

Coinmerce neemt meerderheidsbelang in BLOX na incident met verduistering

Coinmerce heeft een meerderheidsbelang van 51% genomen in branchegenoot BLOX, nadat een intern incident bij BLOX voor financiële problemen zorgde. Een medewerker van BLOX wordt beschuldigd van verduistering, wat leidde tot een tijdelijk tekort binnen het bedrijf.

De medewerker is direct op non-actief gesteld en er is aangifte gedaan bij de politie. Dankzij de overname door Coinmerce is het financiële gat gedicht en kan BLOX weer stabiel verder opereren.

Beide bedrijven geven aan dat verdere details over het incident niet kunnen worden gedeeld zolang het politieonderzoek loopt.

Coinmerce ziet strategische voordelen in samenwerking

Jaap de Bruijn, CEO van Coinmerce, gaf aan dat de overname BLOX niet alleen in staat stelt om de gevolgen van het incident te boven te komen, maar ook dat de samenwerking op langere termijn voordelen biedt: “De samenwerking biedt ons mogelijkheden voor gezamenlijke groei en technologische synergie. BLOX-gebruikers kunnen bovendien profiteren van een breder investeringsaanbod en lagere handelskosten.”

Samenwerking gericht op Europese groei na incident

Hoewel de verduisteringszaak de aanleiding was voor de snelle afronding van de overname, richt de samenwerking zich vooral op de gezamenlijke Europese expansie. De timing is volgens Mike Hutting, CEO van BLOX, perfect gezien de aankomende Europese cryptowetgeving MiCAR: “Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen en ons voorbereiden op de kansen die MiCAR biedt voor groei en schaalvoordelen in Europa.”

Coinmerce’s groeiambities na overname van BLOX

De overname van BLOX past in Coinmerce’s bredere groeistrategie. Het bedrijf nam eerder de klanten van Binance en BUX over en voegde Coinmerce Capital (voorheen Icoinic) toe aan zijn portfolio. Met deze nieuwste overname versterkt Coinmerce zijn positie in de Europese cryptomarkt en zet het een belangrijke stap richting verdere expansie.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Exchange nieuws

Coinbase’s Layer-2 netwerk Base groeit explosief binnen het Ethereum-ecosysteem
Interview Kraken CTO over de toekomst van Bitcoin, crypto en AI
Bybit (powered by SATOS) Organiseert Grootste Handelscompetitie Ooit in Nederland!
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk