Acquisition (Overname)
Blockchain

CoinShares rondt overname van Valkyrie Funds af

CoinShares, een vooraanstaande Europese investeringsmaatschappij gespecialiseerd in digitale activa, heeft de overname van Valkyrie Funds afgerond. Deze strategische zet omvat de sponsorrechten op de Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) van Valkyrie, alsook Valkyrie Investments, de beleggingsadviesarm van het bedrijf. De overeenkomst werd op 12 maart publiekelijk aangekondigd.

Belangrijke stap voor CoinShares

De financiële details van de transactie zijn gekoppeld aan een driejarige earn-outperiode, waarbij de definitieve overnameprijs afhankelijk is van de financiële prestaties van Valkyrie. Deze overname betekent ook dat CoinShares nu het beheer overneemt van andere producten van Valkyrie, waaronder diverse gespecialiseerde ETF’s zoals de Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF, de Valkyrie Bitcoin Miners ETF, en de Valkyrie Bitcoin Futures Leveraged Strategy ETF.

Jean-Marie Mognetti, CEO van CoinShares, benadrukte het belang van de Amerikaanse markt voor wereldwijde vermogensbeheerders. “Deze overname is een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie om onze aanwezigheid in de Verenigde Staten te versterken. Het voegt niet alleen $530 miljoen aan beheerd vermogen (AUM) toe aan ons portfolio, maar vergroot ook ons productaanbod, verbetert ons innovatievermogen en breidt onze totale marktbereik aanzienlijk uit.”

Herpositioneren van productaanbod

Als onderdeel van de integratieplannen zal CoinShares Valkyrie en haar productaanbod herpositioneren binnen het eigen merkecosysteem. Deze beweging komt op een moment dat de interesse in Bitcoin ETF’s sterk toeneemt, vooral na de recente prijsstijging van Bitcoin, die op 11 maart een nieuw recordhoogte van $71.415 bereikte.

De overname volgt op CoinShares’ strategische plannen om zijn vermogensbeheerplatform in de VS uit te breiden, waarbij al sinds november 2023 een optie op de overname van Valkyrie bestond. Deze stap valt samen met een periode van groeiende populariteit en acceptatie van Bitcoin ETF’s, waarbij fondsen zoals de Bitwise Bitcoin ETF en de Grayscale Bitcoin Trust ETF opmerkelijke mijlpalen bereiken in termen van beheerd Bitcoin-vermogen.

Waarschuwingen voor mogelijke liquiditeitstekorten

Deskundigen waarschuwen echter voor mogelijke liquiditeitstekorten op de verkoopmarkt als de huidige instroom van institutionele investeringen voortduurt. Volgens Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, kan de aanhoudende groei leiden tot een liquiditeitscrisis binnen zes maanden, gezien de recente netto-instroom in spot-ETF’s en de hoeveelheid Bitcoin in handen van bekende entiteiten.

Met deze significante uitbreiding van CoinShares’ portfolio en de toenemende interesse in Bitcoin ETF’s, tekent zich een nieuw hoofdstuk af in de evolutie van de digitale activamarkt, met potentiële implicaties voor de liquiditeit en beschikbaarheid van Bitcoin op de middellange termijn.

Blockchain nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC