Regulatie Nieuws

Commerciële bank China maakt digitale Yuan/Cash-conversie mogelijk

De ‘Industrial and Commerce Bank of China’ is naar verluidt de eerste Chinese bank geworden die het mogelijk maakt om contant geld om te wisselen voor de digitale Yuan.


Al ruim 3.000 geldautomaten met nieuwe functie

Hierdoor kunnen consumenten inmiddels bij ruim 3.000 geldautomaten in Peking terecht. In eerste instantie zal deze nieuwe functie uitgebreid getest worden, waarna meerdere steden de nieuwe geldautomaten zullen ontvangen. Uit een rapport blijkt dat de Industrial and Commerce Bank de eerste bank is die in China zo’n functie lanceert.

Door deze zet kunnen gebruikers nu effectief wisselen tussen digitale en niet-digitale versies van de door de overheid uitgegeven valuta, in dit geval de yuan. Het land zet hiermee een grote stap voor zijn plannen van een digitale valuta die bovenop een blockchain-netwerk gebouwd is.


Andere Chinese bank volgt

Naar verluidt heeft de ‘Agricultural Bank of China’ het pad snel gevolgd, want zij zouden inmiddels al circa 10 geldautomaten met dezelfde functie geïnstalleerd hebben, in het winkelgebied Wangfujing van de hoofstad. Mogelijk zullen nog meer banken in het land snel volgen.

Eerder deze maand werd er door de Chinese overheid beveelt om Bitcoin (BTC)-miners tegen het eind van deze maand te stoppen. Waar eerder gedacht werd dat zij deze industrie nog wel eens met rust zouden kunnen laten, blijkt dat niet het geval te zijn. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten