Blockchain Nieuws

Compass Mining verliest door klanten gekochte Bitcoin-miningmachines

Klanten van Compass Mining hebben het bedrijf aangeklaagd voor meer dan $2 miljoen. Dit doordat het bedrijf zijn door klanten gekochte Bitcoin (BTC) miningmachines kwijt is geraakt.

Teruggave miningmachines en opgelegde sancties

Naar verluidt komt dit doordat het bedrijf eerder zijn banden met het Russische hostingbedrijf genaamd Bit River had verbroken. De machines van de klanten werden op dat moment niet geretouneerd, met als reden ‘een Amerikaanse sanctie’. De reden zou echter niet op dit specifieke geval toegepast mogen worden, aldus de klanten.

In april van 2022 heeft Compass Mining al een kennisgeving afgegeven over zijn relaties met Bit River, die beëindigd zouden zijn. Dit vanwege de opgelegde sanctie ‘14024’.

Normaliter moet een bedrijf dan aanbieden om de activa van klanten terug te geven, of moeten ze met een ander voorstel komen. Dit zou niet gedaan zijn. Het bedrijf beweerd namelijk dat de teruggave van de miningmachines in strijd zou zijn met de opgelegde sanctie 14024, dat transacties met gesanctioneerde entiteiten verbiedt.

Miners moeten terug naar klanten

Het document dat ingediend is in de rechtszaak tegen het bedrijf merkte op dat Compass zowel ‘het recht als plicht heeft om de terugkeer van de miners van zijn klanten te bewerkstelligen’. Een aantal vertegenwoordigers van Compass zelf hebben aangegeven dat ze niet in staat zijn om zakelijke transacties met Bit River uit te voeren, of zelfs maar te faciliteren, door de opgelegde sancties.

Bit River verwijst de klanten die contact met hun opnemen op hun beurt weer door naar Compass Mining zelf. Zij gaven het volgende antwoord als reactie op een contactverzoek:

Vanuit juridisch oogpunt is het contract van Bit River met Compass en is alle apparatuur eigendom van Compass. Je moet dus alle vragen rechtstreeks met Compass bespreken.

Compass is eigenlijk de tussenpersoon

Via een rechtszaak willen de aanklagers verplichten dat Compass laat weten dat ze eigenlijk gewoon de tussenpersoon waren en dat de machines betaald waren en eigendom zijn van de aanklagers. Op deze manier zouden ze hun miners terug kunnen krijgen zonder dat Compass hier verder iets voor hoeft te doen.

In eerste instantie was de samenwerking met Bit River bedoeld om klanten van Compass in staat te stellen hun machines te hosten in de faciliteiten van Bit River om te profiteren van “enterprise-grade, goedkope en koolstofarme cryptocurrency-miningfaciliteiten in Rusland.” Dit was echter voordat de oorlog met Oekraïne uitbrak.

Opmerkelijk is ook dat de beloofde uptime van 95% verreweg niet gehaald is. De miningfaciliteit beloofde een mooie uptime van 95%, maar in de realiteit lag dit eerder tussen de 50% en 60%. Enkele miners zouden zelfs enkele weken achter elkaar helemaal niet online zijn geweest. Het is nog niet bekend wat de uitkomst zal gaan zijn en of de miners weer op korte termijn terug zullen worden gestuurd.

Blockchain nieuws

Saudi-Arabië & The Sandbox werken samen voor toekomstige Metaverse-plannen
Decentraal alternatief voor Twitter laat gebruikers Bitcoin verdienen
Revolut lanceert crypto stakingdienst in VK en EER
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten