Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Copper: ‘Bitcoin koers afhankelijk van de dollar, niet van politiek’

De recente koersexplosie van Bitcoin wordt door veel mensen toegeschreven aan de groeiende kans dat Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten wordt.

Volgens crypto-beheerpartij Copper is daar geen sprake van. Zij denken dat de stijging van de Bitcoin koers te maken heeft met de verwachting van een zwakkere Amerikaanse dollar.

Zwakkere Amerikaanse dollar

Donald Trump staat bekend als een president die houdt van lage rentes en lage belastingen. Met andere woorden: geld moet rollen. Historisch gezien is dat ook hoe het Witte Huis opereert onder Republikeinse leiding.

Dat leidt volgens Copper dus tot de verwachting dat de Amerikaanse dollar weleens voor een lastige periode kan staan; wat vervolgens weer goed is voor de Bitcoin koers. Over de afgelopen zeven dagen wist Bitcoin in ieder geval met meer dan 6% te stijgen.

Vandaag is er weer sprake van een voorzichtige dip. De Bitcoin koers klokt op het moment van schrijven binnen op 66.600 dollar en staat daarmee op een daling van ruim 1% voor de afgelopen 24 uur.

Wat dat betreft moet de Bitcoin koers blijkbaar even op adem komen voordat we verder kunnen stijgen.

Bitcoin koers spiegelt andere fiatmunten

In het onderzoeksrapport over de relatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar schrijft Copper over de bijzondere relatie van de digitale munt met andere overheidsmunten. Vaak zie je blijkbaar dat Bitcoin het koersverloop van andere grote fiatmunten spiegelt.

Als de Amerikaanse dollar daalt, stijgt de euro vaak en hetzelfde geldt dus voor Bitcoin. Deze trend was zichtbaar in 2017 en 2021, op het moment dat Bitcoin een all-time high bereikte terwijl de dollar verzwakte.

De Amerikaanse dollar verzwakte gemiddeld met 10% onder Republikeins bewind sinds 1969. Dat kan erop wijzen dat we onder Donald Trump, mits hij de verkiezingen wint, opnieuw een zwakkere dollar gaan zien.

Grappig genoeg steeg de waarde van de dollar gemiddeld met 8% onder Democratisch bewind. Het lijkt dus echt uit te maken voor de financiële markten en de Amerikaanse dollar of we een Democratische of een Republikeinse regering krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?