Crypto Mining
Bitcoin

Core Scientific breidt uit met AI-Startup deal ter voorbereiding op Bitcoin Halving

In een opmerkelijke strategische zet heeft Bitcoin-miningbedrijf Core Scientific aangekondigd zijn inkomstenstromen te diversifiëren te midden van de aanstaande halving van Bitcoin. Het bedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met kunstmatige intelligentie-startup CoreWeave. De deal, met een potentiële waarde van meer dan $100 miljoen, omvat het leveren van datacenterdiensten.

Tot 16 megawatt aan extra capaciteit

Het betreffende datacenter, een Tier 3-faciliteit in Austin, Texas, waar voorheen Hewlett Packard gevestigd was, zal worden gebruikt om de infrastructuur van CoreWeave te hosten. Dit nieuwe partnership stelt Core Scientific in staat om tot 16 megawatt aan capaciteit te leveren aan het datacenter in Austin, en breidt zo zijn activiteiten uit naar high-performance computing (HPC) naast zijn bestaande bitcoinminingactiviteiten.

CoreWeave, ondersteund door prominente financiële giganten zoals Jane Street, J.P. Morgan Asset Management, en Fidelity, is een toonaangevend bedrijf in AI-cloudcomputing. Het specialiseert zich in het bieden van infrastructuur voor rekenintensieve toepassingen, waaronder machine learning, en werd eind december 2023 gewaardeerd op $7 miljard.

Diversifiëren van klantenportfolio

Adam Sullivan, CEO van Core Scientific, benadrukte het belang van deze uitbreiding: “Ons nieuwe datacenter in Austin zal niet alleen de huidige behoeften van CoreWeave ondersteunen, maar ook ons klantenportfolio aanzienlijk diversifiëren en uitbreiden binnen twee hoogwaardige computecategorieën: bitcoin mining en gespecialiseerde GPU cloud compute.”

Deze ontwikkeling komt op een cruciaal moment voor Core Scientific en de bredere bitcoinminingindustrie. Met de naderende halvering van Bitcoin, die de blokbeloning voor miners vermindert van 6,25 BTC per blok naar 3,125 BTC, zoeken veel bedrijven naar manieren om hun inkomsten te diversifiëren en de impact van de verlaagde beloningen te verzachten.

De halving van Bitcoin

De BTC-halving, een mechanisme ontworpen om de inflatie van Bitcoin te controleren en het aanbod geleidelijk te verminderen, zal naar verwachting de productiekosten voor miners verhogen. Analyses suggereren dat de gemiddelde productiekosten na de halvering zullen stijgen tot $37.856 per Bitcoin, met elektriciteitskosten die een significant deel van de uitgaven uitmaken.

In 2023 werd Core Scientific erkend als het grootste beursgenoteerde cryptominingbedrijf in Noord-Amerika, met een bezit van 19.274 BTC, ter waarde van ongeveer $812 miljoen. Het bedrijf heeft onlangs een faillissementsprocedure onder Chapter 11 afgerond, waarmee het een schuldenlast van $400 miljoen afloste. Deze schuldenlast was het gevolg van dalende BTC-prijzen, stijgende energiekosten, en kwesties gerelateerd aan het failliete Celsius Network. Met deze nieuwe deal zet Core Scientific een belangrijke stap voorwaarts in het veiligstellen van zijn toekomst in de steeds veranderende cryptowereld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten