Regulatie Nieuws

Craig Wright komt tijdens rechtszaak niet met cryptografisch bewijs dat hij Satoshi is

In de Noorse hoofdstad Oslo is momenteel een rechtszaak aan de gang tussen Craig Wright en Hodlonaut. Wright beweert al jaren dat hij Satoshi Nakamoto is en Hodlonaut heeft dat in een serie van tweets in maart 2019 als oplichterij bestempeld. Nu zegt Wright ook dat hij tijdens de rechtszaak niet met cryptografisch bewijs komt dat hij inderdaad Satoshi is.

Zegt dat niet al genoeg?

Het zou voor Wright enorm eenvoudig zijn om te bewijzen dat hij Satoshi is, mocht dat inderdaad het geval zijn, door een handtekening met zijn private key te zetten. Hiervoor hoeft Faketoshi niet eens de Bitcoin van Satoshi Nakamoto in beweging te brengen. In principe gaat het dus om een redelijk eenvoudige handeling voor iemand die Bitcoin bedacht heeft. 

Het kan toch niet zo zijn dat Satoshi de private keys voor zijn naar schatting 1 miljoen Bitcoin verloren is? Dat Wright na al die jaren nog geen cryptografisch bewijs heeft kunnen leveren dat hij Satoshi is, zegt eigenlijk genoeg over de claims. Het mooie aan Bitcoin is dat het bezit ervan redelijk eenvoudig te bewijzen is.

“Wright is een oplichter”

De reden dat Hodlonaut nu in de rechtszaal zit met Wright is omdat hij de computerwetenschapper in 2019 een oplichter noemde. Hodlonaut beroept zich echter op zijn vrijheid van meningsuiting, die in de Noorse grondwet staat opgenomen. De hoofd-advocaat van Wright vertelde de rechter op dinsdag dat het bevestigen van het eigendom van Satoshi’s private keys niet genoeg is.

“Craig Wright is van mening dat het tekenen met de sleutels van Satoshi Nakamoto niet voldoende bewijs is in het kader van de vraag of hij Satoshi is”, zo vertelde Halvor Manshaus aan de Noorse rechter. Dat soort uitspraken zullen een rechter waarschijnlijk niet overtuigen van het gelijk van Craig Wright. Niets zou namelijk harder bewijs zijn dan een handtekening met de private keys van Satoshi.

Regulatie nieuws

Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie Kim Kardashian moet $1.26 miljoen betalen aan SEC vanwege crypto promotie
De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten