rechtbank
Bitcoin

Craig Wright verliest auteursrechtclaim op Bitcoin

De Britse rechtbank heeft de auteursrechtclaim van computerwetenschapper Craig Wright op de Bitcoin-blockchain verworpen. Wright beweert al geruime tijd de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, te zijn. Hij vond dat Bitcoin forks zoals Bitcoin Cash zijn intellectuele eigendomsrechten aantasten omdat hij degene was die de originele Bitcoin heeft gemaakt. De rechtbank stelde echter dat Wrights bewering niet klopte en verwierp daarom zijn claim.

Gisteren heeft een Britse rechtbank dus de claim afgewezen. Rechter James Mellor verklaarde hierover het volgende:

Hoewel er een uitdaging ligt voor de wetgeving die rondom het auteursrecht verankerd is met betrekking tot nieuwe digitale technologieën, is er geen enkel vooruitzicht dat de wet zoals die momenteel is opgesteld auteursrechtelijke bescherming biedt aan materiaal dat nergens wordt vastgelegd.

Wright kan niet bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is

Wright heeft nooit kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is. De beste manier om dit wel te bewijzen, is door aan te tonen dat hij de privésleutels van Satoshi’s Bitcoin-adres heeft, maar advocaten van Wright vertelden in 2020 dat hij deze niet had.

De rechtszaak over de auteursrechtclaim op Bitcoin is trouwens niet de enige juridische kwestie waarin Wright zich bevond. Wright is momenteel bezig met het aanklagen van 15 Bitcoin-ontwikkelaars om ongeveer 111.000 bitcoin terug te halen nadat hij de gecodeerde sleutels verloor om toegang te krijgen toen zijn thuiscomputernetwerk naar verluidt was gehackt. Een rechtbank in Londen oordeelde vorige week dat het voor de rechter kan komen.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken