rechtbank
Bitcoin

Craig Wright verliest auteursrechtclaim op Bitcoin

De Britse rechtbank heeft de auteursrechtclaim van computerwetenschapper Craig Wright op de Bitcoin-blockchain verworpen. Wright beweert al geruime tijd de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, te zijn. Hij vond dat Bitcoin forks zoals Bitcoin Cash zijn intellectuele eigendomsrechten aantasten omdat hij degene was die de originele Bitcoin heeft gemaakt. De rechtbank stelde echter dat Wrights bewering niet klopte en verwierp daarom zijn claim.

Gisteren heeft een Britse rechtbank dus de claim afgewezen. Rechter James Mellor verklaarde hierover het volgende:

Hoewel er een uitdaging ligt voor de wetgeving die rondom het auteursrecht verankerd is met betrekking tot nieuwe digitale technologieën, is er geen enkel vooruitzicht dat de wet zoals die momenteel is opgesteld auteursrechtelijke bescherming biedt aan materiaal dat nergens wordt vastgelegd.

Wright kan niet bewijzen dat hij Satoshi Nakamoto is

Wright heeft nooit kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is. De beste manier om dit wel te bewijzen, is door aan te tonen dat hij de privésleutels van Satoshi’s Bitcoin-adres heeft, maar advocaten van Wright vertelden in 2020 dat hij deze niet had.

De rechtszaak over de auteursrechtclaim op Bitcoin is trouwens niet de enige juridische kwestie waarin Wright zich bevond. Wright is momenteel bezig met het aanklagen van 15 Bitcoin-ontwikkelaars om ongeveer 111.000 bitcoin terug te halen nadat hij de gecodeerde sleutels verloor om toegang te krijgen toen zijn thuiscomputernetwerk naar verluidt was gehackt. Een rechtbank in Londen oordeelde vorige week dat het voor de rechter kan komen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen