Blockchain Nieuws

Cricket Club Lancashire verkoopt tickets via blockchain platform

De Lancashire Cricket Club, dat in het Verenigd Koninkrijk (VK) ligt, maakt gebruik van een blockchain-platform om tickets te verkopen voor alle nationale én internationale wedstrijden. Alle tickets in het ‘Emirated Old Trafford’ stadion worden naar verluidt aan dit platform gekoppeld.


Samenwerking voor blockchain platform

Dit maakte de club bekend in een nieuwsblog op de officiële website van de cricket club. In deze nieuwsblog onthulde het bedrijf dat het een door de blockchain aangedreven platform gaat gebruiken voor mobiele tickets voor wedstrijden. Om het platform te ontwikkelen, is de cricketclub een samenwerking aangegaan met de ticketing-serviceprovider Secashis. De eerste tests van het nieuw ontwikkelde platform zijn al met succes uitgevoerd.


Tegen nepkaartjes

De club zet het platform onder andere in om nepkaarten naar wedstrijden tegen te gaan en om de kaartverdeling onder de supporters eenvoudiger te kunnen verdelen. Naar verluidt is Lancashire de eerste club in de sport die een op de blockchain gebaseerd systeem gebruikt voor de verkoop van online tickets.

Door gebruik te maken van dit blockchain-systeem, wordt voor ieder ticket een uniek, gecodeerde kopie gecreëerd die op de smartphone kan worden gedownload. Dit ticket is volledig traceerbaar, waardoor het risico op nepkaarten wordt vermindert. Hierbij vereenvoudigt het ook nog de overdracht of doorverkoop van tickets voor klanten.


Tickets veelal online verkocht

Uit de resultaten van het seizoen 2019 bleek dat het aantal tickets dat online is aangeschaft is gegroeid naar meer dan 80%. In 2018 lag dit percentage nog op circa 50%. Slechts 20% van de kaarten zijn in het seizoen 2019 in de winkel gekocht, meer dan genoeg reden voor een verbetering van de digitale verkoop van tickets, aldus de club.