Europa Bitcoin
Regulatie

Cruciale crypto wetgeving in EU wordt opnieuw uitgesteld

De Europese Unie (EU) heeft de stemming over de nieuwe crypto wet, ‘Markets in Crypto Assets Regulation’ (MiCA), opnieuw uitgesteld, zo blijkt uit een bericht van Coindesk. Deze wet zal een raamwerk moeten vormen voor de crypto industrie en als de nieuwe standaard moeten worden gezien voor crypto wetgeving.

Wat houdt MiCA in?

De EU werkt al geruime tijd aan wetgeving die geldig is voor de gehele unie. En MiCA zal meer duidelijkheid moeten gaan bieden voor crypto bedrijven en consumenten beschermen. Er zullen bijvoorbeeld eisen worden gesteld aan stablecoins om een bepaalde hoeveelheid reserves aan te houden. Daarnaast zal er een vergunningsregime worden ingevoerd voor bedrijven die in de EU willen opereren.

Weer uitgesteld

De wetgeving is al door een aantal processen gegaan en nu staat er nog de stemming in de plenaire vergadering op de agenda. Jammer genoeg is deze nu weer uitgesteld omdat de wettekst in alle 27 talen van de EU moet worden vertaald. Eigenlijk zou de stemming volgende maand plaatsvinden. Maar dat gaat nu dus nog zeker 2 maanden langer duren.

Als de wet in april goedgekeurd wordt, zal het nog een tijdje duren voordat deze van kracht gaat. Na de stemming zal MiCA worden toegevoegd aan het publicatieblad van de Europese Unie en zal er een periode van een jaar tot anderhalf jaar volgen waarin nieuwe regelgeving op basis van de wet moet worden ontwikkeld.

De Europese crypto wet zal dus pas in april 2024 van kracht gaan. De gemiddelde crypto investeerder zal waarschijnlijk weinig merken van de nieuwe wetgeving, bedrijven zullen echter aanpassingen moeten doorvoeren om eraan te kunnen voldoen.

Regulatie nieuws

FBI waarschuwt Amerikanen tegen ongeregistreerde cryptodiensten
Amerikaanse toezichthouder start rechtszaak tegen cryptobedrijf wegens miljoenenfraude
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC