Bitcoin, btc
Bitcoin

Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin

Er zijn cruciale uren aangebroken voor Bitcoin, want het kan weleens heel belangrijk zijn voor de digitale munt om deze week boven de 60.000 dollar te sluiten. Waar we aan het begin van de week nog een duikvlucht maakte richting de 56.800 dollar, volgde later een voorzichtig herstel dankzij gunstige macro-economische data.

Nu staat de weeksluiting voor de deur en die is belangrijk.

Belangrijk moment voor Bitcoin

De populaire analist Rekt Capital durfde het op 3 mei aan om de correctie van Bitcoin “gewoon een neerwaartse kandelaar” te noemen. Een weeksluiting boven de 60.000 dollar zou er volgens de analist voor zorgen dat Bitcoin die psychologische grens mag aanwijzen als een belangrijke nieuwe steunzone voor de koers.

Op basis van de historische koersgrafieken van Bitcoin moeten we volgens Rekt Capital nog even geduld hebben. De post-halving gevarenzone zouden we op basis van die gegevens namelijk pas na volgende week verlaten.

Dat is het koersgebied na de halving waarin Bitcoin meestal wat moeilijkheden heeft om zich te handhaven. Zodoende worden niet alleen de komende uren, maar ook de complete volgende week belangrijk voor Bitcoin. Wat die volgende week betreft ligt de focus op macro-economisch gebied op komende donderdag.

Na zondag focus op donderdag voor Bitcoin?

Op donderdag staat er in de Verenigde Staten namelijk belangrijke data op het programma met betrekking tot de arbeidsmarkt. Afgelopen vrijdag bleek die een stukje zwakker dan gedacht, waardoor de markt ineens optimistisch werd over het aantal renteverlagingen dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar zal doorvoeren.

Door de hoge inflatiecijfers en de sterke Amerikaanse economie werden de renteverlagingen van de centrale bank steeds verder naar achteren geschoven. Nu blijkt dat de arbeidsmarkt verzwakt en dat zou weleens voor verlichting kunnen zorgen voor Bitcoin, in de vorm van snelle renteverlagingen.

Wat dat betreft zou het een goede zaak zijn als we donderdag de bevestiging krijgen en zien dat het aantal werkloosheidsclaims hoger uitvalt dan verwacht. Dat zou de data van afgelopen vrijdag bevestigen en de Amerikaanse centrale bank mogelijk dwingen om eerder op de rem te trappen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP