Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Cruciale weeksluiting voor de Bitcoin koers: Breken we na 7 maanden eindelijk uit?

Bitcoin staat voor een hele spannende weeksluiting, omdat de bulls op het punt staan om een einde te maken aan de dalende trend die al zeven maanden duurt. Sinds de all-time high van 73.800 dollar in maart probeerde Bitcoin een aantal keer opnieuw uit te breken, maar telkens zonder succes.

Nu hopen de bulls dat ze bezig zijn aan een poging die gaat slagen.

Succes in aantocht voor Bitcoin?

Op basis van de weekgrafiek komt de populaire analist Rekt Capital tot de conclusie dat Bitcoin tenminste boven de 66.000 dollar moet sluiten.

Dat wil zeggen dat de Bitcoin koers zondagavond in het rode vlak moet staan. “Het is essentieel dat Bitcoin een weeksluiting maakt in de rode weerstandszone om een diepere afwijzing te voorkomen”, aldus Rekt Capital.

Wat dat betreft zijn we met de huidige koers van 68.000 dollar in de buurt van een succesvolle weeksluiting, maar mogen we natuurlijk niet te vroeg juichen. Het is pas vrijdag en richting zondagnacht kan er nog een hoop veranderen.

De Nederlandse analist Daan Crypto Trades durft in ieder geval te stellen dat Bitcoin al uit het dalende trendkanaal is gebroken. Hij verwacht dan ook dat Bitcoin op weg is naar hogere koersen.

Vraag van institutionele beleggers naar Bitcoin breekt records

Naast het positieve sentiment op de markt, zien we ook veel optimisme over Bitcoin onder institutionele beleggers. De rijkste investeerders van de markt blijven groots investeren in de digitale munt.

“Wereldwijde investeringsproducten voor Bitcoin zagen tot nu toe een netto-instroom van 360.000 Bitcoin. Daarmee liggen zij op koers om het record van 2020, dat we vooral te danken hadden aan Grayscale, te verbreken. Dat record ligt op 373.000 Bitcoin”, aldus een optimistische Vetle Lunde van K33 Research.

De instromen voor de Spot Bitcoin ETFs in Amerika blijven verbazen. Die liggen momenteel boven de 20 miljard dollar, terwijl de totale hoeveelheid assets in de fondsen op 65 miljard dollar ligt.

“Voor context, goud deed er ongeveer vijf jaar over om datzelfde te bereiken”, aldus ETF-analist Eric Balchunas.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken meer dan half miljard dollar aan
Bitcoin reserves op exchanges dalen naar historisch dieptepunt: Wat betekent dit voor de koers?
Solv Protocol lanceert Bitcoin-staking op Solana: Rendement van 12% mogelijk
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk