Ripple, xrp
Ripple

Crypto Analist: 20 Redenen Om Mega Positief te Zijn Over XRP

De bekende crypto-influencer, Crypto Asset Guy, heeft een positief standpunt over XRP. Hij heeft onlangs 20 redenen gegeven waarom hij denkt dat de digitale munt in waarde zal toenemen. In dit artikel duiken we dieper in enkele van zijn argumenten.

XRP’s unieke juridische status in de Verenigde Staten

Hoewel XRP zich in een voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bevindt, heeft het een unieke status weten te verkrijgen. Naast Bitcoin (BTC) is XRP erkend als “geen effect”, wat het een bepaalde regulatoire stabiliteit in de VS verschaft. Deze erkenning kan het vertrouwen van investeerders, bedrijven en andere belanghebbenden versterken, aangezien de vroegere juridische onzekerheden rond de token nu verminderd lijken te zijn. Desondanks wordt in april 2024 de juridische strijd voortgezet.

De veiligheid van de Ripple blockchain

De crypto-influencer wijst ook op de veiligheid van het XRP-netwerk. Het is opmerkelijk dat de XRP ledger nog nooit is gehackt, wat het tot een van de veiligste blockchains maakt. Ter vergelijking: sommige andere blockchains, zoals Solana (SOL), hebben te maken gehad met netwerkproblemen en hacks. Bijvoorbeeld, op 26 februari ondervond het Solana netwerk een urenlange storing die een netwerkherstart vereiste. Terwijl teams van hackers, zoals de Noord-Koreaanse Lazarus Group, bekend staan om het succesvol hacken van blockchains zoals Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC).

Sneller, groener en goedkoper

Daarnaast wordt XRP gezien als sneller, goedkoper en milieuvriendelijker dan concurrenten BTC en ETH. Transacties worden in slechts 3-5 seconden afgehandeld. Per seconde kan het netwerk 1.500 transacties aan. Ook zijn er geen gasfees  en een TPS-rate van 1.500. Er zijn geen gasfees, kosten die worden betaald voor het verwerken en valideren van transacties, zoals bij Ethereum, wat XRP een stuk gebruiksvriendelijker maakt.

De efficiëntie van zijn transacties heeft ervoor gezorgd dat Ripple ook grote samenwerkingen is aangegaan met bedrijven zoals de banken Banco Santander, HSBC en Bank of America. De samenwerking met grote banken is cruciaal voor XRP omdat het de legitimiteit, acceptatie en toepassing van de munt vergroot in het wereldwijde financiële systeem, wat kan leiden tot een verhoogde vraag en potentieel positieve invloed op de koers.

De aanstaande bull run en het potentieel van XRP

Gebaseerd op historische trends, is het gebruikelijk dat de crypto markt explosief stijgt ongeveer een jaar na elke halving. Aangezien de volgende halving wordt verwacht in april 2024, zou nu een strategisch moment kunnen zijn om te investeren in de digitale munt. Bovendien benadrukt Crypto Asset Guy het aanzienlijke opwaartse potentieel van XRP. Ondanks recente successen, handelt de munt nog steeds zo’n 85% onder zijn all-time high, wat suggereert dat er nog ruimte is voor aanzienlijke groei.

Conclusie

Crypto Asset Guy is opmerkelijk positief over XRP, en zijn standpunt is gebaseerd op een aantal overtuigende argumenten. Allereerst heeft XRP een unieke juridische status in de VS, die het onderscheidt van veel andere cryptocurrencies. Daarnaast staat het netwerk bekend om zijn beveiliging, evenals de snelheid en efficiëntie van zijn transacties.

Deze technische voordelen, gecombineerd met samenwerkingen met grote financiële instellingen, versterken de legitimiteit en het potentieel van XRP voor brede acceptatie. Gezien de verwachtingen van een aanstaande crypto bull run en het feit dat XRP momenteel ver onder zijn all-time high handelt, lijkt het erop dat dit een opportuun moment kan zijn om te investeren in deze digitale munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%