Crypto analist
Bitcoin

Crypto-analist: 60% kans dat Bitcoin koers stijgt naar $170.000

De Bitcoin (BTC) halving vond zes maanden geleden plaats, en crypto-investeerders wachten sindsdien geduldig op de langverwachte bull run. Historisch gezien bereikt de koers van de digitale munt vaak nieuwe hoogtes in de periode na dit vierjaarlijkse evenement.

Jamie Coutts, hoofd crypto-analist bij Real Vision, voorspelt dat de parabolische stijging niet lang meer op zich zal laten wachten, en schat de kans dat BTC de $170.000 bereikt op 60%.

Als de voorspelling van Coutts uitkomt, zou dit een stijging van ongeveer 155% betekenen ten opzichte van de huidige BTC-waarde van net onder $67.000. Waar baseert Coutts deze verwachtingen op? Hij gebruikt de mondiale M2-geldhoeveelheid, een indicator van de bredere geldvoorraad, als basis. Coutts legt uit dat zijn schatting voor Bitcoin ligt op $100.000, met $170.000 als een realistisch scenario.

Optimistische scenario’s

In een “optimistisch” scenario suggereert Coutts dat de digitale munt zelfs zou kunnen stijgen tot $234.000, een groei van ongeveer 250% ten opzichte van de huidige waardering. Hij schat de kans op deze waardering op ongeveer 20%. Daarnaast noemt de Real Vision-directeur een zeer kleine kans van 5% dat de Bitcoin koers in deze cyclus $500.000 zal bereiken.

Technische analyse

Andere analisten komen ook met positieve voorspellingen. Crypto-analist Coosh Alemzadeh voorziet dat Bitcoin op de lange termijn kan groeien tot $250.000 en rond de $100.000 in 2025. Hij baseert deze verwachtingen op een technische analyse van de logaritmische Bitcoin-grafiek. Alemzadeh merkt op dat signalen in de tweemaandelijkse logaritmische grafiek wijzen op een potentiële nieuwe bull run.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers dalen? Peter Schiff waarschuwt voor een ‘Trump Dump’
Bitcoin-ontwikkelaar Peter Todd weerlegt Satoshi-geruchten en benadrukt dat hij niet ondergedoken is
Michael Saylor zegt dat hij zijn Bitcoin weg zal geven, net als Satoshi Nakamoto
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk