crypto analist
Nieuws

Crypto analist: Dit is het grootste probleem met altcoins deze cyclus

In een thread op X, spreekt crypto analist Miles Deutscher over wat hij ziet als een kritieke tekortkoming in de huidige altcoinmarkt. Onder andere de snelle toename van het aantal cryptomunten is volgens Deutscher een gigantisch probleem voor de industrie. Zodanig zelfs, dat we daar volgens hem de kern van de ellende mee te pakken hebben.

De toename van crypto tokens

Sinds april 2024 heeft het cryptolandschap de introductie van meer dan 1 miljoen nieuwe tokens meegemaakt, waarvan een opvallend deel memecoins zijn die voornamelijk op het Solana-netwerk zijn gecreëerd. 

Deutscher legt uit: “We hebben nu 5,7 keer meer crypto-tokens dan tijdens de piek van de bullmarkt in 2021. Dit is een belangrijke reden waarom crypto dit jaar worstelt, ondanks dat Bitcoin nieuwe all-time highs heeft bereikt.” Hij vergelijkt de excessieve uitgifte van nieuwe tokens met inflatie, waarbij “hoe meer tokens er worden gelanceerd, hoe groter de cumulatieve aanboddruk op de markt.”

De analist werpt ook licht op de dynamiek van investeringen van durfkapitaal (VC) in de cryptowereld, waarbij hij opmerkt dat het grootste kwartaal voor VC-financiering piekte op $ 12 miljard in Q1 2022, net toen de markt bearish begon te worden.

“VC’s zijn net als particuliere beleggers opportunisten. Hun investeringstiming is vaak gericht op het maximaliseren van rendementen in plaats van het ondersteunen van duurzame projectgroei, wat bijdraagt aan cyclische pieken en dalen in de markt,” legt Deutscher uit. Hij bespreekt vervolgens de daaropvolgende markteffecten, waarbij projecten lanceringen uitstellen in ongunstige omstandigheden, om de markt vervolgens te overspoelen wanneer het sentiment omslaat, waardoor de verwatering verergert.

De constante introductie van nieuwe tokens belast niet alleen de liquiditeit van de markt, maar tast ook het vertrouwen van beleggers aan, vooral onder particuliere beleggers. Deutscher benadrukt: “De scheeftrekking naar private markten is een van de grootste en meest schadelijke problemen in crypto, vooral in vergelijking met andere markten zoals aandelen en onroerend goed.”

Deze omgeving creëert een toetredingsdrempel voor nieuwe liquiditeit en zorgt ervoor dat particuliere beleggers zich buitengesloten voelen, een sentiment dat wordt verergerd door spraakmakende mislukkingen zoals LUNA en FTX. Deutscher stelt: “Als particuliere beleggers het gevoel hebben dat ze niet kunnen winnen, zullen ze het spel niet spelen, daarom hebben memes dit jaar gedomineerd – het is de enige meta waar retail het gevoel heeft dat ze een kans maken.”

Betere normen en slimmere tokenomics

Vooruitkijkend stelt Deutscher verschillende strategieën voor om deze problemen te verminderen. Beurzen zouden betere normen voor tokendistributie kunnen handhaven en prioriteit kunnen geven aan grotere toewijzingen aan de community. Daarnaast kan het aanpassen van het percentage tokens dat bij de lancering wordt vrijgegeven, helpen om de verkoopdruk effectiever te beheersen.

“Zelfs als insiders geen verandering doorvoeren, zal de markt dat uiteindelijk wel doen,” aldus Deutscher. Hij suggereert dat beurzen strenge normen moeten hanteren voor het noteren van nieuwe projecten en even streng moeten zijn met het delisting van projecten die niet aan de lopende criteria voldoen, om zo de marktintegriteit en liquiditeit te behouden.

In zijn slotwoord hoopt Miles Deutscher dat zijn inzichten zullen leiden tot een beter begrip en een heroverweging van de huidige praktijken. “Versplintering is niet het enige probleem, maar wel zeker een groot probleem – en iets dat openlijker moet worden besproken om een gezonder crypto-ecosysteem te bevorderen.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen