Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Dit is waarom de Bitcoin koers dit jaar naar $100.000 zal stijgen

De recente correctie op de cryptomarkt biedt volgens Matt Hougan, Chief Investment Officer bij crypto vermogensbeheerder Bitwise, een unieke kans voor langetermijninvesteerders. Hougan voorspelt dat de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar kan stijgen tot $100.000, ondanks de huidige marktvolatiliteit.

Hougan baseert zijn optimisme op verschillende factoren. Ten eerste zijn er de instromen naar Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), die volgens hem zullen toenemen. Daarnaast verwacht hij post-halving aanbodtekorten die de prijs van Bitcoin positief kunnen beïnvloeden. Ook de verwachte lancering van Ethereum spot ETF’s speelt een rol in zijn voorspelling.

Bovendien voorziet Hougan dat renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve en een veranderend politiek landschap in Washington een gunstig effect kunnen hebben op de cryptoprijzen. Deze factoren samen bieden volgens hem een tegenwicht tegen de huidige prijsdalingen op de cryptomarkt.

“De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een vreemde dynamiek,” aldus Hougan. “Al het korte termijn nieuws is slecht, maar al het lange termijn nieuws is goed. Deze tegenstelling creëert een ongelooflijke kans voor langetermijninvesteerders.”

Gaat de Federal Reserve de rentes verlagen?

Hougan doet de voorspelling nadat het U.S. Bureau of Labor Statistics donderdag meldde dat de consumentenprijsindex (CPI) in juni met 0,1% is gedaald, na een stabiele prestatie in mei. Dit is de eerste daling van de index sinds mei 2020.

Een afname van de inflatie zou de Federal Reserve kunnen aanmoedigen om dit jaar de rente te verlagen, wat risicovolle activa zoals Bitcoin ten goede zou kunnen komen.

Dit zou al in september kunnen gebeuren, waarbij handelaren volgens de CME FedWatch Tool een kans van 84,6% verwachten dat de renteverlaging doorgaat.

Gaat de Bitcoin koers hard stijgen?

De timing kan gunstig blijken voor investeerders, aangezien het aanbod van Bitcoin na de halvering blijft krimpen. Dit dwingt miners om te capituleren vanwege de toenemende moeilijkheidsgraad van het delven van de cryptomunt.

Hoewel het sentiment van investeerders wordt gedrukt door de overhang van Mt. Gox-schuldeisers en de verkoop van Bitcoin door Duitsland, zal dit waarschijnlijk weinig invloed hebben in het licht van de vraag naar ETF’s, meldde Decrypt eerder.

Sinds hun lancering in januari hebben spot Bitcoin ETF’s ongeveer $15 miljard aan netto nieuwe activa aangetrokken. Ze moeten echter nog worden goedgekeurd voor gebruik door grote vermogensbeheerplatforms zoals Morgan Stanley en Wells Fargo.

“Wanneer dat gebeurt—later dit jaar, vermoed ik—zullen we waarschijnlijk zien dat er nog miljarden meer binnenstromen,” zei Hougan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin miners in moeilijkheden dankzij dalende koers en stijgende hashrate
Bitwise CIO verdedigt Bitcoin ETF’s tegen kritiek van marktonderzoeker
Solo Bitcoin miner verslaat giganten, wint jackpot van $182.000
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde