Dogecoin (DOGE) Cryptocurrencies
Dogecoin

Crypto Analist: Dogecoin is op weg naar $0,50

Een bekende crypto-analist beweert met grote zekerheid dat de Dogecoin (DOGE) koers met bijna 700 procent zal stijgen. De bekende handelaar genaamd Altcoin Sherpa deelt een interessante voorspelling met zijn 195.900 volgers op Twitter: Dogecoin kan waarschijnlijk het niveau van $0,50 kunnen aantikken.

De voorspelling van Altcoin Sherpa: Dogecoin op weg naar $0,50

Sherpa’s voorspelling lijkt veelbelovend, maar hij benadrukt dat het realiseren ervan tijd zou kunnen vergen. Hij waarschuwt ook voor de opkomst van alternatieve memecoins zoals Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE), die een bedreiging kunnen vormen voor DOGE’s marktpositie.

Sherpa stelt duidelijk: “Wat DOGE betreft, hier is een eenvoudig, maar potentieel succesvol spelplan: Koop gewoon DOGE en wees geduldig, wacht tot het de waarde van $0,30-$0,50 bereikt, of misschien zelfs meer. Er is een aanzienlijke kans dat dit zal gebeuren.”

Toch waarschuwt hij voor enkele potentiële valkuilen in dit scenario, zoals hij verder uitlegt:

1. Opportuniteitsverlies: Door je te binden aan DOGE, bestaat het risico dat je andere lucratieve investeringsmogelijkheden mist.

2. Tijdsfactor: De realisatie van dit plan kan aanzienlijk lang duren. Het vergt dus een aanzienlijke mate van geduld en standvastigheid van degenen die deze strategie kiezen.

3. De uitdaging van concurrerende memecoins: Terwijl DOGE streeft naar herstel, kunnen alternatieve memecoins zoals SHIB en PEPE momentum opbouwen. Dit kan de marktpositie en het groeipotentieel van DOGE nadelig beïnvloeden.

DOGE en de rol van exponentiële voortschrijdende gemiddelden

Op basis van de door Sherpa gepresenteerde grafiek, breekt DOGE door de weerstandsniveaus, zoals gesuggereerd door de exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s). Het is vooral opmerkelijk dat de cruciale 89-daagse EMA opnieuw wordt getest, wat voor handelaars een mogelijke omkering van de trend zou kunnen signaleren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de laatste keer dat DOGE werd verhandeld voor $0,50, teruggaat naar het jaar 2021.

Op het moment van schrijven bedraagt de waarde van Dogecoin $0,073404, een stijging van 3,4% in de afgelopen 24 uur.

Verwachtingen voor het herstel van Bitcoin en Altcoins

Bovendien verlegt de handelaar zijn focus naar Bitcoin (BTC) en voorziet hij een opwaartse trend op korte termijn, gegeven de vasthoudende steun op de 200-daagse EMA.

Tijdens zijn analyse heeft hij vier sleutelgebieden van de prijs geïdentificeerd die hij zorgvuldig in de gaten houdt, terwijl de koning van de crypto zich in een specifieke range beweegt: de bovenste grenzen van het bereik op $31.458 en $31.047, evenals de onderste grenzen van het bereik op $29.889 en $29.508.

Hij deelt zijn inzichten en stelt: “Wat betreft BTC, er zijn vier essentiële markeringen binnen dit bereik: de hoogte- en dieptepunten van het bereik, en een paar gebieden die daar dichtbij liggen. Alles daartussenin is slechts achtergrondruis. Momenteel bevindt het zich nog steeds binnen het ondersteuningsgebied van de 200-EMA op een 4-uurs chart, wat ook het laagste punt van het bereik is. We verwachten in de nabije toekomst een stijging.”

Bron: Altcoin Sherpa/Twitter

Sherpa deelt ook zijn inzichten over wanneer de altcoinmarkt mogelijk kan herstellen. Volgens hem zijn er drie cruciale situaties die erop wijzen dat er weer geld naar altcoins kan stromen.

Het herstel van de altcoinmarkt kent drie piekmomenten. Ik ben van plan om hier volgende week een thread aan te wijden, maar ik kan alvast een paar basisprincipes delen om over na te denken.

  1. Gezonde schommelingen van BTC
  2. Aanzienlijke stijging van Bitcoin
  3. Het is december/januari

Deze drie factoren zijn enigszins met elkaar verbonden, maar ze kunnen ook onafhankelijk van elkaar voorkomen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC