Bitcoin, btc koers
Bitcoin

Crypto-analist: Neerwaartse trend voor Bitcoin, maar lange termijn blijft veelbelovend

Volgens crypto-analist Caleb Franzen bevindt Bitcoin zich op een cruciaal moment in de markt. Waar hij eerder nog optimistisch was over een naderende bullmarkt, heeft Franzen zijn verwachtingen bijgesteld door de recente negatieve marktindicatoren.

Deze verslechterende signalen dwingen de analist tot een herziening van zijn voorspelling, wat kan betekenen dat beleggers zich moeten voorbereiden op uitdagende tijden voor Bitcoin.

Technische indicatoren wijzen op neerwaartse trend voor Bitcoin

De analist wijst erop dat verschillende belangrijke technische indicatoren momenteel een somber beeld schetsen voor de korte termijn. De Williams %R-indicator, die meet of een activum overgekocht of oververkocht is, geeft aan dat er op dit moment geen sprake is van bullish momentum voor Bitcoin.

Daarnaast laten de 21, 55 en 200 exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s), die het gemiddelde van de prijs over verschillende periodes berekenen met meer nadruk op recente prijsveranderingen, een duidelijke neerwaartse trend zien.

Franzen waarschuwt dat als de prijs van Bitcoin onder de $54.000 zakt, dit kan leiden tot verdere dalingen richting de $50.000. Als deze voorspelling uitkomt, zou het de laagste waardering van Bitcoin zijn sinds februari van dit jaar.

Franzen blijft optimistisch over lange termijnpotentieel van Bitcoin

Ondanks de tegenvallende prestaties op de korte termijn blijft Franzen voorzichtig optimistisch over de lange termijnvooruitzichten van Bitcoin. Hij geeft toe dat zijn eerdere verwachtingen van een snelle bullmarkt wellicht te optimistisch waren en dat het langer kan duren voordat een sterke rally zich aandient.

Toch ziet hij kansen voor de geduldige belegger. Bitcoin, vaak aangeduid als “digitaal goud,” heeft volgens Franzen nog steeds het potentieel om goud als waardeopslag te evenaren of zelfs te overtreffen. Met een totale marktkapitalisatie van goud van ongeveer $17 biljoen, zou dit voor Bitcoin een potentiële waardestijging van zo’n 1.300% betekenen, wat de prijs van BTC zou kunnen verhogen tot boven de $500.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Robert Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver
Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt