Crash
Tech

Crypto analist verwacht diepere correctie op de financiële markten

Met de geopolitieke en macro-economische tegenwind neemt de spanning op de financiële markten toe. Ook de verwachtingen voor de Bitcoin (BTC) koers worden flink bijgesteld. Markus Thielen, een bekende crypto analist en oprichter van 10x Research is momenteel een stuk pessimistischer dan voorheen.

Bekende analist is bearish

Thielen voorspelde in november 2022 de bodem van de Bitcoin koers en ook voorspelde hij de recente pre-halving opmars naar nieuwe all time highs. Maar momenteel zegt hij op de rem te stappen.

“Onze groeiende zorg is dat risico assets (aandelen en crypto) op het punt staan een significante prijscorrectie te maken. De primaire reden hiervoor is de onverwachte en aanhoudende inflatie. De obligatiemarkt voorspelt nu minder dan drie rentedalingen en de rente op staatsobligaties is hoger dan 4,50 procent. We zijn misschien op een cruciaal punt beland voor risico assets,”

Aldus Thielen in een bericht aan klanten van 10x Research op dinsdag. Hij zegt dat het instituut alle tech-aandelen heeft verkocht. Enkel een aantal specifieke crypto assets worden vastgehouden.

Wat is de reden voor de correctie?

Thielen meent dat de reden voor de recente stijgingen in de financiële markten de geanticipeerde rentedalingen zijn geweest. Aan het begin van het jaar werd nog verwacht dat de Federal Reserve zes rentedalingen zou doorvoeren. Inmiddels is deze verwachting vanwege aanhoudende inflatie bijgesteld naar minder dan drie rentedalingen.

Ook is volgens hem de interesse in de Bitcoin ETF’s aan het wegebben. Vanwege de recente correcties van de Bitcoin koers wachten investeerders nog even af. 

De crypto markten daalden al flink sinds de piek van afgelopen maand. Maar volgens Thielen is dit dus pas het begin. Hoelang en hoe diep hij denkt dat deze correctie op de financiële markten zal duren, zegt hij niet.

Hij deelt de mening van andere analisten. Zo denken sommigen dat de crypto-correctie na de Bitcoin halving nog verder door zal zetten. Momenteel houdt de anticipatie van de halving de BTC koers nog redelijk overeind. Maar zodra de halving voorbij is zou het er potentieel heel grimmig uit kunnen gaan zien op de markten. De tijd zal leren of deze prognoses accuraat zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Tech nieuws

Man aangeklaagd voor maken van nep-Biden Robocalls met AI
Nvidia zet voet op het gas wat betreft AI: aandeel schiet naar all-time high
Baidu CEO: nog 20 jaar tot kunstmatige algemene intelligentie
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017