crypto crash, prijs crash
Solana

Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13

Solana (SOL) presteert dit jaar uitzonderlijk goed. Na een spectaculair einde van 2023 blijft SOL ook in 2024 uitmuntend presteren. In maart bereikte de digitale munt zelfs het hoogste punt in jaren. Echter, volgens crypto-analist Gert van Lagen, zal deze positieve trend binnenkort ten einde komen, met een verwachte daling tot wel 90%.

Van Lagen geeft op de grafiek, met een blauwe pijl, aan dat SOL kan dalen tot ongeveer $13, wat een dramatische prijsdaling van meer dan 90% zou betekenen ten opzichte van het huidige niveau.

De analist baseert zijn voorspelling op de Elliott Wave-theorie, een technische analysemethode die markttrends probeert te voorspellen door patronen in prijsbewegingen te identificeren. Volgens deze theorie bewegen markten in herhalende cycli, veroorzaakt door het collectieve gedrag van beleggers.

Volgens de analist markeerde 2021 het einde van een opwaartse Elliott Wave-trend, wat het einde van een bullish cyclus aangeeft. Het jaar daarop begon, volgens Van Lagen, de A-golf naar beneden, wat het eerste deel van een langdurige bearmarkt inluidde. In 2023 begon de zogenaamde B-golf, een correctieve rally binnen de bredere bearmarkt.

Gert van Lagen verwacht dat de C-golf binnenkort zal plaatsvinden, ergens in 2024. Deze golf wordt beschouwd als de laatste fase van de bredere bearmarktcyclus binnen de Elliott Wave-theorie en zou het einde van de neerwaartse trend voor Solana kunnen markeren.

Credible Crypto is ook bearish

De populaire analist Credible Crypto verwacht eveneens een aanzienlijke daling voor SOL. Volgens hem bevindt de munt zich momenteel in een distributiefase, waarin grote investeerders hun winst nemen zonder de markt direct te laten instorten.

Credible Crypto voorspelt eerst een sterke stijging van Solana, mogelijk tot $230, aangedreven door een goed presterende Bitcoin (BTC). Echter, hij voorziet daarna een correctie waarbij de prijs kan dalen tot onder $100, wat een crash van meer dan $70 zou betekenen ten opzichte van het huidige niveau.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder verkoopt al zijn Ethereum in ruil voor Solana
Toeters en bellen voor Ethereum, bliksemsnelle prestaties voor Solana
Solana razend populair onder financiële instellingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Cryptomarkt crasht ondanks miljarden instroom Bitcoin ETF’s