Ethereum stijgt
Ethereum

Crypto analist verwacht grote Ethereum koersstijging – Dit is waarom

Volgens analist Ryan Lee zou Ethereum (ETH) binnenkort een explosieve bull rally kunnen meemaken. Ondanks dat de populaire altcoin momenteel een lastige periode doormaakt, waarbij de prijs nog steeds bijna 50% onder de all-time high van ongeveer $4.880 ligt, zou een doorbraak naar een nieuw record wel eens dichterbij kunnen zijn dan verwacht.

Lee wijst op de historisch lage transactiekosten op het Ethereum-netwerk als een belangrijk signaal voor een mogelijke bull rally die de ETH koers fors omhoog zou kunnen stuwen.

Layer-2 protocollen zorgen voor lage ETH fees 

Lee, hoofdanalist bij Bitget Research, merkt op dat de zogenaamde gas fees op het Ethereum-netwerk momenteel extreem laag zijn. De laatste keer dat de transactiekosten zo laag waren als nu, was vijf jaar geleden. Op dit moment zijn de gas fees gedaald tot slechts 0,6 gwei, een scherpe daling vergeleken met de gemiddelde 83,1 gwei die in maart werd betaald.

Over het algemeen dalen de transactiekosten wanneer er minder concurrentie is om transacties uit te voeren, omdat het Ethereum-netwerk slechts een beperkt aantal transacties per blok kan verwerken. Om een transactie sneller te laten verlopen, moeten gebruikers doorgaans hogere kosten betalen om vooraan in de rij te komen.

Hoewel de lage gas fees zouden kunnen wijzen op een verminderde activiteit op het Ethereum-netwerk, ziet Lee dit anders. Hij stelt dat het succes van layer-2 protocollen binnen het Ethereum-ecosysteem een groot deel van de transacties van het hoofdnet heeft overgenomen. Dit toont aan dat hun doel om lagere transactiekosten mogelijk te maken is bereikt, zonder dat dit ten koste gaat van het gebruik van het netwerk.

Is Ethereum klaar voor een grote koersstijging?

Volgens de analist zouden de lage fees kunnen betekenen dat de Ethereum-koers binnenkort aanzienlijk stijgt, vooral omdat dit samenvalt met de mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve in de komende maanden.

“Elke keer dat de gas fees van Ethereum een dieptepunt bereiken, wijst dit vaak op een bodemprijs op de middellange termijn,” verklaarde Ryan Lee in een correspondentie met CoinDesk. “Na zo’n cyclus herstellen de ETH-prijzen zich doorgaans sterk. Als dit herstel samenvalt met een cyclus van renteverlagingen, biedt de markt enorme mogelijkheden voor verdere groei.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom