XRPBARD
Ripple

Crypto-analist verwacht XRP koers van $1,50 na historisch lage RSI-waarde

XRP heeft al geruime tijd moeite om de rest van de cryptomarkt bij te houden. Dit komt voornamelijk door de onzekerheid rond de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple.

Toch blijft de bekende crypto-analist EGRAG optimistisch. Hij heeft opgemerkt dat de Relative Strength Index (RSI) van XRP naar een historisch dieptepunt van onder de 38,02 is gedaald, wat wijst op extreem oververkochte omstandigheden.

RSI analyse en toekomstige verwachtingen

De RSI is een technische indicator die wordt gebruikt in de financiële markten om de snelheid en verandering van prijsbewegingen te meten. Deze indicator helpt beleggers te bepalen of een activum, zoals een aandeel of cryptocurrency, overgekocht of oververkocht is.

De huidige RSI-daling is lager dan eerdere dalingen in 2017, 2020 en 2021. In het verleden heeft XRP na dergelijke dieptepunten vaak indrukwekkende herstelbewegingen laten zien. EGRAG verwacht daarom opnieuw een vergelijkbare herstelbeweging. Hij stelt zijn korte termijn RSI-doelen op 54,00 en 60,00, met hogere drempels van 70,00 en 79,00 als het optimistische sentiment aanhoudt.

XRP prijsvoorspelling

De analist voorspelt dat XRP kan stijgen naar een koers tussen $1,2 en $1,5. Met de huidige prijs van XRP rond $0,51 betekent dit een potentiële stijging van ongeveer 182%.

EGRAG benadrukt dat een prijsstijging naar de regio van $0,70 tot $0,75 de weg naar het doel van $1,5 zou bevestigen.

Hij merkt echter op dat er mogelijk een tijdelijke dip of extra weerstand kan optreden voordat deze verwachte prijsstijging wordt bereikt.

Eindfase Ripple rechtszaak

De rechtszaak tussen de SEC en Ripple nadert een conclusie en kan een forse impact hebben op de XRP-koers. Onlangs diende Ripple Labs een verzoek in om bepaalde documenten te verzegelen die gerelateerd zijn aan de SEC-moties. Dit verzoek ondersteunt hun eerdere standpunt en kwam als reactie op het bezwaar van de SEC tegen Ripple’s juridische verzoek van 21 mei.

De SEC verzet zich echter tegen het verzegelen van financiële details en kortingen aan institutionele kopers van XRP. Ripple stelt dat dit verzoek bedoeld is om vertrouwelijke bedrijfsinformatie en de belangen van derden te beschermen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt