Cardano prijs stijgt
Cardano

Crypto analist voorspelt: Cardano koers van $2 in augustus

Cardano (ADA) heeft al geruime tijd ondermaats gepresteerd vergeleken met veel andere cryptoprojecten. Waar het eerder een positie in de top 10 van cryptomunten qua marktkapitalisatie innam, is het inmiddels ingehaald door onder andere Toncoin (TON) en Dogecoin (DOGE).

Er is echter hoop voor de geduldige investeerder, met interessante ontwikkelingen zoals de Chang hard fork in het vooruitzicht.

Een Cardano koers van 2 dollar?

Crypto-analist Sebastian voorspelt een aanzienlijke stijging van de waarde van Cardano in de nabije toekomst. Op het moment van schrijven is ADA $0,44 waard, maar volgens hem kan deze waarde tegen augustus oplopen tot $2.

Als zijn voorspelling uitkomt, zou dit een toename van meer dan 350% betekenen. Sebastian wijst op historische prijsstijgingen die vaak plaatsvinden voorafgaand aan hard forks en gelooft dat deze trend zich zal voortzetten met de aankomende Chang hard fork.

Wat houdt de Chang hard fork in?

De Chang hard fork, aangekondigd eind 2022, markeert de start van de “Voltaire”-fase van Cardano. Deze fase wordt gezien als een mijlpaal in de evolutie van het netwerk, met belangrijke technologische, bestuurlijke en marktgerichte verbeteringen.

Voltaire richt zich op volledige decentralisatie en zelfbestuur van het netwerk, waarbij de besluitvorming wordt overgedragen van het ontwikkelingsteam naar de bredere Cardano-gemeenschap. Dit gedecentraliseerde bestuurssysteem omvat een jaarlijkse begroting, een schatkist en een mechanisme voor de gemeenschap om beslissingen te nemen en het netwerk te beheren.

Om de Chang hard fork mogelijk te maken, zal Cardano Node 9.0 worden uitgebracht. Deze update is cruciaal omdat het de technologische basis legt voor de hard fork en de bijbehorende verbeteringen.

Naast technologische upgrades wordt verwacht dat Chang praktische verbeteringen zal brengen, zoals snellere gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) en een toegenomen gebruik van stablecoins. Daarnaast zal de hard fork nieuwe listings van Cardano Native Tokens (CNT’s) op centrale exchanges mogelijk maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto analist waarschuwt: ‘Cardano (ADA) koers kan met 61% dalen’
Cardano-oprichter Charles Hoskinson noemt Ethereum een ‘dictatuur’
Cardano-oprichter Charles Hoskinson bevestigt voortgang van privacy-sidechain Midnight
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem