Shiba inu, shib
Shiba inu

Crypto Analist waarschuwt Shiba Inu-investeerders voor Bull Trap

De populaire analist Cheds waarschuwt Shiba Inu-investeerders voor een zogenaamde bull trap. We zien de memecoin op dit moment flinke sprongen maken, maar volgens Cheds kan dit juist een goed moment voor een shortpositie zijn. Verder is hij positief over Bitcoin, waarvoor we mogelijk al de lokale bodem zagen op de koers van 28.612 dollar.

SHIB bulls in voor mogelijke trend omkeer

De pseudonieme analist Cheds deelt met zijn 311.700 volgers op Twitter dat Shiba Inu momenteel een stijging doormaakt binnen een bredere neerwaartse trend. Op basis van wat hij ziet verwacht Cheds dat de neerwaartse trend doorzet. Wat geen goed teken is voor de bulls die nu euforisch beginnen te worden.

Cheds meldt dat de bulls tekenen van uitputting beginnen te vertonen na mogelijk een blow-off top te hebben gevormd op de vier-uurs grafiek. Hij benadrukt dat zijn bearish standpunt ongeldig zou worden als SHIB een rally boven $0,00001075 realiseert.

Shiba Inu heeft een sterke opwaartse beweging doorgemaakt sinds het in juni 2023 zijn dieptepunt rond $0,0000054 bereikte. Op het moment van schrijven wordt de concurrent van Dogecoin (DOGE) verhandeld op 0,00009275, wat een daling van meer dan 8% in de afgelopen 24 uur betekent. Echter is Shiba Inu de afgelopen zeven dagen met meer dan 11% gestegen.

Bitcoin mogelijk op keerpunt

Inzake Bitcoin (BTC) suggereert Cheds dat de cryptokoning mogelijk al een lokale bodem heeft bereikt na een daling tot ongeveer $28.600.

“BTC-analisten moeten opmerken dat de low van 1 augustus, $28.612, hoogstwaarschijnlijk voldoende is om te voldoen aan de initiële roep om een mean reversion. Dit niveau kan in de toekomst beschouwd worden als een throwback die nu belang toevoegt aan die prijszone.”

grafiek shib
Bron: Cheds/Twitter

Eind vorige maand voorspelde Cheds dat Bitcoin zou dalen tot $28.500 voordat het zijn correctieperiode zou beëindigen. De analist voegde eraan toe dat BTC waarschijnlijk geleidelijk aan omhoog zal bewegen na het bereiken van zijn neerwaartse doel.

Op het moment van schrijven is Bitcoin $29.005 waard.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC