Ripple, xrp
Ripple

Crypto-analist: XRP moet deze prijs halen voor historische doorbraak

De koers van XRP heeft al jaren te lijden onder de meeslepende rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter XRP, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Terwijl XRP in de bullmarkt van 2017-2018 nog een van de uitblinkers van de cryptomarkt was met een stijging van tienduizenden procenten, kon het de vorige bullmarkt geen nieuwe all-time high bereiken. 

Al sinds de absolute piek van begin 2018 beweegt de XRP koers in een symmetrische driehoek, gekenmerkt door steeds lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten. Wanneer XRP het patroon aan de bovenkant weet te verlaten, ligt er een historische prijsstijging in het verschiet.

Crypto-analist deelt cruciale XRP weerstand

De bekende crypto-analist Ali Martinez toonde eerder deze week op socialmediaplatform X het handelspatroon waarin XRP al jaren opgesloten zit. Nu de koers langzaam maar zeker richting de apex van de driehoek beweegt, ofwel het punt waar de convergerende lijnen samenkomen, lijkt een grote koersbeweging slechts een kwestie van tijd.

De expert laat zijn bijna 70.000 volgers weten dat een bullish uitbraak plaats kan vinden zodra XRP een koers van $0,90 doorbreekt. 

Met een huidige koers van $0,58 heeft XRP een stijging van meer dan 55% nodig om tot $0,90 te komen.

XRP stond aan het begin van deze week volop in de schijnwerpers. Terwijl bitcoin (BTC) en het gros van de markt neerwaarts bewoog, beleefde XRP een opvallende opmars tot zijn hoogste prijs sinds maart van bijna $0,66. 

Het heeft veel analisten de hand doen schudden dat de XRP koers rijp is voor een verdere explosieve opwaartse beweging. 

Zo gaf de bekende cryptohandelaar KALEO deze week aan dat de technische indicatoren wijzen op een naderende beweging in het voordeel van XRP ten opzichte van Bitcoin. Dit komt omdat de XRP/BTC-grafiek klaar lijkt voor een opwaartse uitbraak, volgens KALEO.

Ook wees crypto-analist JD erop dat verschillende technische indicatoren momenteel bullish crosses laten zien, wat historisch gezien vaak geleid heeft tot grote prijsstijgingen voor XRP.

Ripple vs SEC rechtszaak

Echter moet niet vergeten worden dat er achter de schermen nog altijd een strijd gestreden wordt in de Amerikaanse rechtbanken. Momenteel liggen Ripple en de toezichthouder nog in geschil over de passende boete voor de institutionele verkoop van XRP, die vorig jaar zomer door rechter Analisa Torres als effect werd aangemerkt.

De laatste tijd gingen er veel geruchten rond over een aanstaande schikking tussen Ripple en de SEC. Deze bleken echter niet op waarheid te zijn berust, en dus is het nog altijd onduidelijk hoe en wanneer de rechtszaak zal eindigen. Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse zal het echter niet lang meer duren, aangezien hij eerder deze maand aangaf ‘’spoedig’’ de strijdbijl te kunnen begraven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt