bitcoin crash, grey
Bitcoin

Crypto analist verwacht gezonde correctie: ‘Daarna weg vrij voor Bitcoin koers van $70.000’

De populaire analist Capo, die na 2022 nog heel lang bearish bleef over Bitcoin, is nu plotseling weer bullish over de markt. Volgens Capo maakt Bitcoin zich op voor een voortzetting van het positieve momentum, maar krijgen we eerst mogelijk nog een kleine correctie.

Een gezonde correctie

Als we die kleine correctie inderdaad krijgen, waar het nu ook op lijkt, dan zou dat volgens Capo de weg naar 70.000 dollar vrijmaken. “Dit is een groot weerstandsniveau voor Bitcoin. Een terugval naar de 64.000 tot 65.000 dollar zou gezond zijn voor een bullish voortzetting”, aldus Capo.

Op het moment van schrijven zit Bitcoin eventjes in een pijnlijke periode. De koers staat met 1,45% in het rood en komt binnen op 64.600 dollar. Vergeleken met zeven dagen geleden valt het allemaal nog wel mee. Ten opzichte van die koers staat Bitcoin namelijk met 1,78% in het groen.

We hoeven het voorlopig dus ook niet te overdrijven met die correctie. Natuurlijk is het jammer dat we de 65.000 dollar weer kwijt zijn, maar na de extreme stijgingen van de afgelopen weken is het niet vreemd om even een daling te zien.

Ook bullish over kleine altcoins

Naast Bitcoin geeft Capo ook aan bullish te zijn over kleinere altcoins. Hij ziet de OTHERS grafiek, alle munten zonder de top 10 coins, nog terugvallen naar 220 miljard dollar, voordat deze een stijging naar de eerste weerstand op 240 miljard dollar maakt.

Dips zijn er volgens Capo om te kopen op dit moment. Dat zijn bijzondere uitspraken voor iemand die na de Bitcoin crash van eind 2022 naar 15.500 dollar nog lange tijd lagere koersen voorspelde voor de digitale munt.

Uiteindelijk was Capo één van de laatste analisten die nog een ommezwaai maakte wat betreft zijn sentiment rondom de Bitcoin koers. Nu is het zover en is hij dus niet alleen bullish over Bitcoin, maar ook over altcoins, de kleinere muntjes van de markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefonds: Amerikaanse verkiezingen gaan Bitcoin bullrun niet afremmen
Santiment waarschuwt: Bitcoin all-time high laat mogelijk nog op zich wachten
Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen