crash
Bitcoin

Crypto analisten voorspellen Bitcoin-crash onder $50.000 in september

Bitcoin kan in september te maken krijgen met een koersdaling onder het psychologische niveau van $50.000, waarschuwen verschillende marktanalisten. Ondanks een rustige zomerperiode waarin de prijs zijwaarts bewoog, lijken dalende handelsvolumes en afnemende instromen in Bitcoin-ETF’s de voorwaarden te scheppen voor een verdere correctie.

Dalende volumes en afnemende instromen

De prijs van Bitcoin heeft sinds eind augustus een neerwaartse trend ingezet, met een daling van meer dan 15%. Op het moment van schrijven ligt de koers rond de $54.000. Volgens gegevens van de crypto-exchange Bybit is er sprake van een aanhoudende afname in zowel de handelsvolumes als de openstaande posities in futures, wat kan wijzen op een gebrek aan koopinteresse bij beleggers.

Cyrus Ip, hoofd van content bij Bybit, waarschuwt dat als deze trend aanhoudt, Bitcoin weleens door belangrijke steunpunten heen kan zakken. “Het lijkt erop dat een daling onder $50.000 het meest waarschijnlijke scenario is, tenzij er onverwachte positieve marktontwikkelingen optreden”, aldus Ip.

Psychologische drempel van $50.000

Een daling onder $50.000 zou een groot probleem zijn, aangezien dit niveau een belangrijke psychologische grens vormt voor veel investeerders. Historisch gezien trekken ronde getallen veel aandacht van de markt, en een correctie onder deze grens zou kunnen leiden tot een verdere verzwakking van het beleggerssentiment.

De Crypto Fear & Greed Index, een maatstaf voor het marktsentiment, is inmiddels gedaald tot ‘extreme fear’, wat aangeeft dat beleggers op dit moment zeer voorzichtig zijn. De index bereikte een laagste punt van 22, een niveau dat voor het laatst werd gezien in augustus. Volgens analist Axel Adler zakt de index vaak verder wanneer de prijs van Bitcoin rond $49.000 komt.

Historische patronen en vooruitzichten

September staat historisch bekend als een volatiele maand voor Bitcoin, met een gemiddeld rendement van -4,69%. Dit patroon sluit aan bij de verwachtingen van verschillende analisten, die een verdere correctie in lijn met eerdere halving-cycli verwachten. Bekende figuren zoals Arthur Hayes, voormalig CEO van BitMEX, waarschuwen dat Bitcoin mogelijk dit weekend al onder $50.000 kan zakken.

Toch blijft er hoop voor optimisten. Hoewel de korte termijn bearish is, wijzen sommige analisten op het ontstaan van een zogenoemd ‘cup-and-handle’ patroon, wat vaak een voorbode is van een sterke prijsstijging. Als dit patroon zich verder ontwikkelt, zou een koersherstel na de correctie mogelijk zijn, wat een nieuwe bull-run zou kunnen inluiden.

crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt