Honda Logo
Blockchain

Crypto-betalingsoptie voor Honda-auto’s werkt alleen via een platform van derden

In een opvallende zet heeft de gerenommeerde autofabrikant Honda aangekondigd dat ze geen rechtstreekse betalingen met cryptocurrency zullen accepteren. Desalniettemin opent het bedrijf de deuren voor cryptocurrency-enthousiastelingen door hen de mogelijkheid te bieden om hun geliefde Honda-voertuigen te kopen via bemiddeling van externe dienstverleners.

Hierdoor wordt de brug geslagen tussen de wereld van digitale valuta, zoals Bitcoin, en de traditionele autohandel. Lees verder om meer te ontdekken over deze boeiende ontwikkeling in de autosector.

Honda zelf onduidelijk over crypto-betalingen

Begin oktober meldden verschillende publicaties ten onrechte dat Honda cryptocurrency als betaalmiddel begon te accepteren. Maar Honda staat de aankoop van zijn auto’s in ruil voor crypto niet toe, zei een woordvoerder van het bedrijf het volgende:

American Honda accepteert geen cryptocurrency als betaalmiddel. De recente berichten over een wijziging in dit beleid zijn onjuist.

Honda heeft nog geen verdere toelichting gegeven op zijn standpunt met betrekking tot cryptocurrency of onthuld of het bedrijf plannen heeft om in de toekomst betalingen met digitale valuta te integreren. Vragen hieromtrent vanuit de media blijven vooralsnog onbeantwoord.

Geen directe crypto-betalingen

Hoewel Honda geen directe cryptocurrency-betalingen voor hun auto’s accepteert, biedt het nog steeds de mogelijkheid voor consumenten om gebruik te maken van cryptocurrency-betalingsplatforms, zoals FCF Pay, om een Honda-voertuig aan te schaffen.

Volgens Joseph Parkin, Chief Operating Officer van FCF Pay, is Honda niet het enige automerk dat op het platform met cryptovaluta kan worden aangeschaft. “Op onze lijst staan meerdere autofabrikanten, waaronder Mercedes, BMW, Ford, Nissan en Mitsubishi,” deelde Parkin mee aan aan het begin van oktober.

Parkin legde uit dat de betalingen op FCF Pay worden verwerkt door een betalingsaggregator die dezelfde betalingsinfrastructuur gebruikt als traditionele bankfilialen. “In dit betalingsproces fungeert cryptocurrency eigenlijk als digitale valuta of het geld van het internet,” voegde Parkin eraan toe. Hij merkte op dat momenteel alleen bedrijven beschikbaar zijn die deel uitmaken van het aggregatiesysteem voor factuurbetalingen dat is geïmplementeerd door FCF Pay.

Dienst alleen nog in VS beschikbaar

Alhoewel de dienst momenteel uitsluitend beschikbaar is in de Verenigde Staten, heeft FCF Pay in samenwerking met aanvullende partners plannen om de crypto-naar-fiat-rekeningverwerking uit te breiden naar Mexico, diverse Latijns-Amerikaanse landen, verschillende Afrikaanse landen en Azië, zoals verklaard door de directeur van het bedrijf. Het factuurbetalingssysteem werd in september 2023 gelanceerd, waardoor consumenten producten konden kopen met cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, XRP, Tether, USD Coin en andere, tegen een kostprijs van $3 plus 2%.

“Ons streven is om bedrijven van elke omvang en in elke bedrijfstak aan te moedigen om directe cryptobetalingen te omarmen, en we hopen dat overheden wereldwijd snel de voordelen erkennen van het vergemakkelijken van cryptobetalingen voor bedrijven,” aldus Parkin.

De directeur benadrukte tevens dat FCF Pay geen samenwerking heeft aangegaan met bedrijven zoals Honda om de mogelijkheid van cryptobetalingen voor Honda-auto’s te faciliteren. “Ons systeem stelt klanten in staat om te betalen met cryptocurrency, maar de bijna 21.000 bedrijven die gebruikmaken van ons systeem ontvangen fiat-valuta via onze betalingsaggregatorpartner,” lichtte Parkin toe.

Werken aan herpositionering

Dit nieuws komt in een periode waarin FCF Pay vecht om zijn X (voorheen Twitter) pagina te herstellen, nadat deze op 5 oktober werd opgeschort. Parkin heeft de opschorting gekoppeld aan beschuldigingen die gebaseerd zijn op verspreiding van nepnieuws.

“Wij werden beschuldigd van het claimen van partnerschappen met bedrijven in ons factuurbetalingssysteem, terwijl we eigenlijk actief bezig waren met het corrigeren van deze onjuiste weergave die elders in de nieuwsmedia was ontstaan,” zei de directeur. Hij voegde eraan toe dat het X-account van FCF Pay enkele dagen voor de opschorting te maken had met tal van ‘botachtige interacties’. FCF Pay insinueerde dat deze activiteit mogelijk een poging was om het account te laten opschorten door concurrenten of ondersteunende gemeenschappen.

“Het goede nieuws is dat we sowieso werken aan een herpositionering, in aanloop naar de lancering van onze mobiele app eind dit jaar. Het proces om over te schakelen naar de nieuwe branding kan gewoon versneld worden als het FCF Pay-account niet snel wordt hersteld,” aldus Parkin.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%