Nieuws

Crypto-betalingsplatform Wyre heft opnamelimiet op

Op 8 januari werd er door het cryptocurrency betaalplatform Wyre een opnamelimiet van 90% opgelegd. Het bedrijf heeft dit limiet nu opgeheven, nadat ze extra geld hebben ontvangen.

Diensten weer op normale wijze aangeboden

Het bedrijf, dat in San Fransisco gevestigd is, heeft bevestigd dat ze een financiering gekregen hebben van een strategische partner. Hierdoor kunnen ze de normale gang van zaken voortzetten en zijn de problemen voorlopig opgelost. Ook deposito’s kunnen weer op normale manier geaccepteerd worden.

Het bedrijf is er trots op dat ze hun diensten weer op een veilige en gezonde manier kunnen leveren, zonder opnames te hoeven onderbreken.

Extra kapitaal verkregen

De limieten die eerder werden opgelegd kwamen slechts enkele dagen nadat voormalige werknemers hintte op de mogelijkheid van de sluiting van het bedrijf. De opnamelimieten zouden in “het belang van de community” van Wyre zijn geweest, zonder meer details hierover vrij te geven.

Het limiet is echter weer opgeheven waardoor gebruikers hun fondsen volledig kunnen opnemen als ze dat willen. Een niet nader genoemde strategische partner heeft naar verluidt het geldprobleem opgelost.

Het extra verkregen kapitaal zal het bedrijf naar verluidt helpen om hun missie om het wereldwijde financiële ecosysteem te vereenvoudigen en te revolutioneren waar te maken.

Wat is Wyre?

Wyre biedt op hun platform realtime uitbetalingen, overboekingen op dezelfde dag en grensoverschrijdende betalingen in zowel fiat als crypto. In april van vorig jaar werd het bedrijf overgenomen door Bolt voor circa $1.5 miljard. Wyre is in 2013 opgericht maar voelt net als veel andere crypto-partijen de druk van de bearmarkt. Mede hierdoor heeft het deze maand 75 werknemers moeten ontslaan.

Ook verbrak de crypto-wallet MetaMask de banden met Wyre, toen het de verwijdering van het platform van zijn mobiele aggregator bekend maakte. Verwacht wordt dat dit een relatief harde klap is geweest voor Wyre, dat veel omzet boekte uit deze aggregator.

Hierdoor wordt er door sommige hun zorgen geuit over insolventie van het bedrijf. De aankondiging van vandaag suggereert echter dat de situatie van het bedrijf aanzienlijk verbeterd is. Het is echter nog niet duidelijk of de problemen nu voorgoed over zijn of niet.

Regulatie nieuws

Italië blokkeert ChatGPT en onderzoekt vermoedelijke overtredingen
India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden