Exchange Nieuws

Crypto beurs Binance bevestigt investering van $500 miljoen in Musk’s Twitter overname

Nu Elon Musk Twitter heeft overgenomen, bevestigt crypto beurs Binance dat het 500 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de overname van de social media gigant. De CEO van Binance zei het volgende over de investering:

“We zijn verheugd dat we Elon kunnen helpen een nieuwe visie voor Twitter te realiseren. We willen een rol spelen bij het samenbrengen van sociale media en Web3 om het gebruik en de acceptatie van crypto- en blockchain-technologie te verbreden”.

– Changpeng Zhao (CEO Binance)

Binance heeft het bedrag al overgemaakt

Eerder deze week bevestigde Zhao al dat Binance zich zou houden aan zijn eerdere belofte om 500 miljoen dollar toe te kennen aan Musk’s bod om Twitter te kopen.

Zhao schreef gisteren op Twitter dat Binance het genoemde bedrag al had overgemaakt als onderdeel van de deal.

Binance onthulde voor het eerst plannen om Musk’s overname van Twitter te steunen in een SEC-aanvraag in mei van dit jaar, waarbij de CEO van de beurs de stap destijds beschreef als “een kleine bijdrage aan de zaak”.

Belangrijke andere financiers die Musk hebben geholpen bij het financieren van de deal zijn Morgan Stanley, Bank of America en Barclays. Volgens Forbes droegen ze elk ten minste 2,5 miljard dollar bij.

Andere aandeleninvesteerders die deelnemen aan de overname zijn Sequoia Capital, Qatar Investment Authority en Fidelity Management & Research.

De overname is voltooid

Na maanden van juridisch gekibbel over de deal, rondde Musk zijn overname van Twitter donderdag af, waarbij hij triomfantelijk een ‘De vogel is bevrijd’-tweet plaatste en onmiddellijk verschillende topmanagers ontsloeg, waaronder de CEO Parag Agrawal. Musk zelf zal de functie van CEO overnemen, vertelde een bron aan Bloomberg, hoewel het misschien maar een tijdelijke rol is.

Wat is Musk van plan met Twitter?

Zijn volgende stap zal naar verluidt zijn om Twitter-gebruikers weer toe te laten op het platform die een levenslange ban van het platform hebben gekregen, waaronder Donald Trump.

Het doel is volgens Musk om een plek te creëren, waar mensen met uiteenlopende overtuigingen hun standpunten kunnen bespreken zonder hun toevlucht te nemen tot geweld, in plaats van te versplinteren in “extreemrechtse en extreemlinkse echokamers.

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten