bitcoin crash
Altcoin, Bitcoin,

Crypto Crash: Bitcoin daalt tot $5450, Ethereum -6%, Ripple -8%

Na een goede prijsstijging, zien we de cryptomarkt vandaag plotseling ineen zakken. De Bitcoin koers daalt tot onder de $5500 en altcoins hebben het nog zwaarder te verduren.


ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) prijs zakt tot $5450 dollar

Bitcoin maakte de afgelopen 2 dagen een flinke stijging mee. De koers steeg rond kwart over 8 ‘s ochtends zelfs tot $5640 dollar. Echter, vlak na het bereiken van dit hoogtepunt zagen we de BTC koers flink terugvallen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $5455 dollar. Zoals we hierboven al vermeldde lag de BTC prijs 5 uur geleden nog rond de $5640 dollar. Dat betekent dat de koers deze ochtend met zo’n 2 procent is gedaald.

 
bitcoin prijs daalt


In onze prijsanalyse gaven we al aan dat Bitcoin een sterke weerstandszone zou bereiken. Als deze niet doorbroken wordt betekent het vaak dat de munt wat terugzakt. Dat is vandaag het geval. Het eerste ondersteuningspunt vindt BTC vandaag rond de $5400 dollar. Als de koers hieronder zakt verwachten we een correctie richting de $5000 dollar.

 

Ethereum (ETH) koers daalt met 6 procent

Niet alleen de Bitcoin ziet haar prijs vandaag dalen. Vooral de altcoins hebben het deze ochtend zwaar te verduren. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum rond de $165 dollar. 24 uur geleden lag de Ethereum prijs nog rond de $176 dollar. Dat betekent dat de grootste altcoin vandaag zo’n 6 procent verliest.

 
ethereum prijs daalt


In onze prijsanalyse gaven we aan dat er rond $167 dollar een ondersteuningspunt ligt. Dit punt lijkt ETH nu gevonden te hebben. Echter, als dit punt niet gehouden wordt kan de koers dalen tot $150 dollar.

 

Ripple (XRP) koers daalt met 8 procent

Ripple ziet haar koers zelfs nog wat scherper terugvallen vandaag. Op het moment van schrijven ligt de XRP prijs rond de $0,300 dollar. 24 uur geleden lag de Ripple prijs nog rond de $0,326 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 8 procent is gedaald.

 
ripple prijs daalt


In onze prijsanalyse gaven we aan dat een prijsdaling tot onder de $0,31 dolalr een teken van zwakte zou zijn. Ook gaven we aan dat een prijsdaling tot $0,28 dollar nu logisch lijkt. Ripple heeft nog 1 ondersteuningspunt, namelijk de $0,30 grens. voordat het definitief terug lijkt te zakken tot de $0,28 ondersteuning.