Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Prijsanalyse 23 April: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 

De positiviteit lijkt teruggekeerd te zijn onder cryptocurrency investeerders, maar de vraag is voor hoelang. Gaan we een nieuwe bullrun zien, of zakt de markt terug? Lees de prijsanalyse.


Gebeurtenissen in de cryptomarkt

We beginnen deze prijsanalyse traditie getrouw met de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week. Serena Williams, de beste tennisster ter wereld onthulde afgelopen week dat haar investeringsbedrijf ‘Serena Ventures‘ heeft geïnvesteerd in Coinbase.

Steeds meer investeringsmaatschappijen zien kansen in de cryptowereld. Onderzoeksbureau Reuters schrijft dat het aantal durfkapitaal investeringen in cryptocurrencies dit jaar een nieuw record zal behalen.

Niet alleen investeringsgroepen kijken steeds meer naar de nieuwe technologie. Ook de Amerikaanse overheid gaat haar blockchain-uitgaven flink opschroeven. In 2022 zal het land haar blockchain-uitgaven verhogen tot $123,5 miljoen dollar, wat een toename van 1000% ten opzichte van 2017.

Het goede nieuws de afgelopen week gaat nog even verder, want ook Zuid-Koreanen lijken steeds meer geld in cryptocurrencies te steken. In 2018 schoot de gemiddelde investering per persoon omhoog met 64% tot meer dan $6000 dollar.

De positiviteit lijkt teruggekeerd in de cryptomarkt, maar zorgt dit ook voor een nieuwe bullrun? In onze wekelijkse prijsanalyse zoeken wij het voor je uit.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 23 april

Bitcoin is gisteren weer naar boven uitgebroken wat ervoor heeft gezorgd dat de munt rond de $5600 dollar verhandeld. De nieuwe doorbraak is een goed teken, echter zal BTC op een sterke weerstandszone botsen van $5675 – $5900 dollar. Een doorbraak van de $5900 weerstandslijn zou enorm bullish zijn. Als dat gebeurd zal de munt kunnen stijgen tot $6500 dollar.

 


Aan de andere kant bestaat er een kans dat BTC terugzakt tot $5000 dollar. En, als de munt onder de $5000 grens zakt, misschien wel terugvalt tot $4200 dollar. Er zit in ieder geval een grote prijsverandering aan te komen.

Onze verwachting: Stijgt Bitcoin tot boven de weerstand van $5900, dan zullen we een flinke koersstijging zien. Zakt BTC terug, dan kan de munt terugzakken tot $4200 dollar. Wij raden investeerders dan ook aan deze week de koers goed in de gaten te houden, of een strakke stoploss te zetten.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 23 april

Ook Ethereum heeft de afgelopen week weer een goede stap omhoog gezet. De koers steeg weer tot boven de $167 dollar weerstand en dat is een goed teken. Echter, de grootste altcoin heeft niet tot boven de boven weerstand van $188 dollar weten te stijgen. Dat heeft ervoor gezorgd dat veel traders uitcashen rond de $180 dollar.

 


Een sterke prijsstijging vanuit het huidige prijsniveau zal de munt over de $188 dollar weerstand kunnen laten stijgen. Als dat lukt is een koersstijging tot $220 en $250 dollar mogelijk.

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de ETH prijs tot onder de $167 dollar zakt. De Ethereum koers zou dan kunnen dalen tot $150 dollar. Vooralsnog ziet de altcoin er goed uit. De weg van de minste weerstand lijkt op dit moment omhoog te zijn.

 

Ripple (XRP) prijsanalyse 23 april

Ripple (XRP) blijft vandaag een beetje achter op de andere grote altcoins. Wel zien we dat de munt opnieuw boven de $0,32 dollar is gestegen. Als de XRP koers tot boven de $0,35 dollar weerstand stijgt, kan de prijs stijgen tot $0,38 dollar en misschien zelfs tot $0,40 dollar.

 


Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de Ripple koers onder de $0,31 dollar zakt. De prijs zou dan terug kunnen zakken tot de $0,28 dollar ondersteuning.

 

Litecoin (LTC) prijsanalyse 23 april

Na een maand lang enorme winsten te hebben geboekt zagen we Litecoin de afgelopen dagen in een strak bereikt van $75 en $84 dollar handelen. Op 21 april zagen we LTC even naar onder uitbreken. Echter, de munt steeg direct weer tot in het krappe bereik wat erop duidt dat er veel vraag is naar LTC op lagere prijsniveaus.

 


Een koersstijging tot boven de $84 dollar zou kunnen zorgen voor een nieuwe Litecoin prijsstijging. De koers zou dan kunnen stijgen tot $91 en $100 dollar.

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de koers tot onder de $75 dollar zakt. Een daling richting de $62 dollar zal dan waarschijnlijk zijn.

 

Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 23 april

Ook Bitcoin Cash (BCH) verhandelde de afgelopen week in een krappe range van $280 en $320 dollar. We verwachten dat dit nog even zo blijft.

 


Een koersdaling tot onder de $280 dollar zal er voor zorgen dat de munt terugvalt tot $255 dollar, waar een kritieke ondersteuning ligt.

Aan de andere kant zou het een teken van sterkte zijn als Bitcoin Cash stijgt tot boven de $340 dollar. Dan zou de koers namelijk kunnen stijgen tot $365 dollar en misschien zelfs tot $400 dollar.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.