Donald Trumo
Bitcoin

Crypto en aandelenmarkten dalen nu Trump COVID heeft

Trump heeft COVID-19 waardoor de financiële markten plotseling rood kleuren. Daarnaast heeft de cryptomarkt te dealen met het nieuws dat BitMEX wordt aangeklaagd.


Trump test positief op COVID

President Donald Trump twitterde vanmorgen naar zijn volgers dat hij positief was getest op COVID-19.

De president had een test afgelegd nadat Hope Hicks, een assistent van het Witte Huis, eerder op de dag positief was getest. Trump zal nu in quarantaine moeten gaan, slechts enkele weken voor een van de meest cruciale verkiezingen die het land ooit heeft gehad.

Binnen enkele minuten na de aankondiging van Trump werden zakten de wereldwijde markten in. De Dow Jones-futures daalden met 1,2% en Nasdaq-futures 1,6%.

Ook de Japanse Nikkei beurs verloor 0,6% en de Australische ASX 200 verloor 1,4%. In Europa daalde de FTSE 100 met 1,1% bij de opening, de Duitse DAX daalde 1,4% en de AEX daalde met 1,2%.

Beleggers waren al teleurgesteld nadat het stimuleringspakket van $2,2 biljoen was mislukt toen de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen vastliepen. Hoewel het wetsvoorstel door het Democratische meerderheidshuis werd geduwd, wordt niet verwacht dat het door de Senaat met een Republikeinse meerderheid zal komen.

Het slechte nieuws werd nog versterkt door een bericht dat het persoonlijke inkomen van Amerikanen in september meer was gedaald dan verwacht, terwijl verschillende grote bedrijven, waaronder Walt Disney, American Airlines en United, tienduizenden banen hadden geschrapt.


De aanklacht tegen BitMEX

Ook de cryptomarkt kleurde rood terwijl 19 van de 20 grootste cryptocurrencies verliezen lieten zien nadat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een aanklacht had ingediend tegen BitMEX en zijn oprichters voor het illegaal runnen van een niet-geregistreerd handelsplatform.

BitMEX bezit ongeveer $2 miljard aan Bitcoin, maar klanten hebben tot later op de dag moeten wachten om erachter te komen of het geld is bevroren.

Door dit nieuws verloor Bitcoin zo’n 4,15% van zijn waarde. Ook altcoins als Chainlink, Ethereum en Polkadot noteren verliezen van tussen de 8% en 12%.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving