Exchange,, Regulatie, Trending

Crypto exchange ‘Bits of Gold’ wint rechtzaak over bank blokkering

Cryptocurrency exchange Bits of Gold heeft een opmerkelijke juridische overwinning behaald. Een Israëlische bank had geprobeerd om toegang tot haar bankdiensten te blokkeren. Nu is rechtelijk bepaald dat zij dit niet mogen doen.


Bank Leumi

Het hooggerechtshof in Israël heeft bepaald dat de bank, Bank Leumi, de crypto exchange doorlopend toegang moet verlenen tot haar diensten. De bank had deze toegang geblokkeerd nadat het de exchange als gokbedrijf had geclassificeerd.


Permanent gebruik maken van de bank

Doordat het hooggerechtshof het oordeel heeft laten weten, mag de exchange permanent gebruik maken van de diensten van de bank. In februari dit jaar had de rechter al een tijdelijk bevel gegeven, zodat de zaak in de tussentijd kon worden onderzocht. Nu is het resultaat dus definitief. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor Israëlische cryptocurrency exchanges om gebruik te (blijven) maken van lokale bankdiensten.


Niet iedereen blij

Voor de crypto exchange is de overwinning een grote overwinning. Zij vinden dat het dan ook op de juiste manier moet worden gereguleerd, wat volgens hun nu gebeurt.

Echter is de Bank of Leumi hier niet al te tevreden mee. Zij zijn tegen de uitspraak van de rechter. Desalniettemin zal de bank de uitspraak van de rechter respecteren. Of dit nog een staartje krijgt is op dit moment nog niet bekend.