Exchange

Crypto Exchange Coinbase neemt platform Routefire over

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft het platform van Routefire overgenomen. Routefire heeft een handelsplatform met de focus op een betere en efficiëntere uitvoering van transacties.


Wat is Routefire eigenlijk precies?

Dit maakt Routefire bekend via een blogpost op haar officiële website. Naar verluidt wordt het hele team van Routefire overgenomen waardoor niemand ontslagen zal worden. Logischerwijs zal Routefire zich nu echter gaan richten op Coinbase voor zijn (transactie) executiediensten.

Routefire is in 2017 opgericht en probeert sindsdien zijn missie om de handelsinfrastructuur op de cryptomarkt te verbeteren, te vervullen. Hiervoor hebben ze grote stappen gezet en diverse producten voor ontwikkeld waardoor (crypto)handelaren volledig automatisch in meerdere bronnen van liquiditeit kunnen zoeken. Hierdoor wordt het mogelijk om de meest gunstige tarieven voor zowel de prijs als de vergoedingen te vinden op een eenvoudige manier.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Coinbase Prime

Door de overname zal het team van Routefire nu automatisch ook de volledige toegang krijgen tot de Coinbase Prime-suite met alle tools en services van dien. Deze toolkit zal helpen om de ontwikkeling van nieuwe producten te vereenvoudigen en mogelijk te versnellen. Naar verluidt zullen de nieuwe producten voornamelijk gefocust zijn op brokerage-platforms voor financiële instellingen die graag de crypto-wereld in zouden willen stappen.

Over het afgelopen jaar heeft Coinbase meerdere keren de handel op het platform tijdelijk stil moeten leggen vanwege verschillende oorzaken, waaronder uitval van het platform. Het kwam hierbij regelmatig voor dat het platform uitviel op dagen waar veel volatiliteit plaatsvond, waardoor handelaren wellicht grote winsten voor hun ogen hebben zien verdwijnen. Logischerwijs heeft dit geleid tot een vrij grote groep van boze handelaren, die mogelijk het platform verlaten zijn. Met de overname van het Routefire-team zou het kunnen gaan focussen op het finetunen van de betalingsprocessen, waardoor een mogelijke nieuwe uitval vermeden kan worden.

Hiernaast heeft Coinbase eind vorig jaar officieel bekend gemaakt dat het beursgenoteerd wil worden in de Verenigde Staten. Hiervoor heeft het bedrijf dan ook al een registratie bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission, die momenteel beoordeeld wordt. Dit is een enorm grote stap voor de cryptocurrency exchange en is direct ook een teken van de groeiende legitimiteit van de wereldwijde cryptocurrency-markt. Het is op dit moment helaas nog niet bekend wanneer Coinbase officieel de beurs op gaat, verwacht wordt echter dat dit niet super lang meer zal gaan duren.